Fredag- skog och pasta

I morse både såg och hörde jag (brak, brak) att skogsmaskinerna var i full gång i ”min” skog så jag ändrade min ursprungsplan och skrittade ut en liten runda med Frenchie i den avsevärt mindre skogen vid hästarnas hagar.

Tittar man noga på bilden ser man även Bibbi travare ❤️, till vänster om Frenchies vänstra öra.

Jag höll i alla fall planen om en ”halv vilodag”, dvs ett extremt kravlöst och lätt pass på alla vis och det tror jag är viktigt både ur ett fysiologiskt perspektiv (återhämtning mellan lite tuffare pass) och ett pedagogiskt. Att hästen inte alltid sätter likhetstecken mellan ridning och att man blir ansträngd utan att det också bara kan vara mysigt och lätt.

Idag passerade vi nästan fälten varifrån hästarnas ensilage är taget; så närproducerat handlar jag om det går 🙂 . Även Bibbis halm kommer från åkrar kanske 5 kilometer härifrån medan havren har färdats ca 2 mil.

Igår blev jag sugen på pastasallad så det blev dagens köks-projekt med detta en aning modifierade recept (jag tog bort gurkan och löken, tillsatte vanlig paprika och använde lättmajonäs och lättcremefraiche):

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>