Måndag- storshoppat

Av den överfulla kundvagnen att döma anar ni nog var jag har varit idag och yes, ni som gissar på Gekås/ Ullared har helt rätt.

Jag slängde ut hästarna i sina hagar 06.00 och sedan styrde vi kosan mot Hallands shoppingmecka som ligger ca 20 mil från oss.

Efter knappt 3 timmar i varuhuset var vi klara, kontot 10.000 fattigare och vår bil tungt lastad.

Jag får ofta frågan om det lönar sig att åka till Ullared och kan ta ETT enda exempel:

Ultrashield kostar på Gekås 329:- och på Börjes 399:- (billigaste jag hittat i närområdet).

Jag gör av med ca 4 flaskor/ år så you do the math….dvs på bara flugmedlet sparar jag in min del av bensinkostnaden.

Sedan lönar det sig säkert inte att köra långväga för att handla för en tusenlapp men vi köper hela årsförbrukningen av alla hygienartiklar och liknande där.

Denna gången köpte jag en extra flugmössa till Bibbi, ridstrumpor, e-vitaminer, ett regntäcke till Frenchie, 3 par boots (förbrukningsvara för Frenchies del), glansspray, hästgodis och en hinkhållare.

Till hemmet blev det bland annat nya krukväxter samt en del trädgårdsblommor.

Henke köpte några leksaker till ena barnbarnet, massa hundgodis och en mängd snygga kalsonger. För att nämna en liten del.

Imorgon kommer lite bilder från hästavdelningen som lite inspiration!

25 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ida Pippilotta Lidslot

    Vad jag saknar att handla till en häst när jag läser det här!

    Svara
  2. Helena Hille Jardelid

    Jag köper foder till mina höns där. Skiljer 169kr(!) säcken mot granngården fast det är deras foder ?

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi…jag tänkte faktiskt på dig när jag gick förbi hönsfodret. Och ja, det är verkligen en rejäl prisskillnad!

      Svara
  3. Anneli Kristensson

    Många leksaker är rejält billigare också. Eller ja det var innan men fortf kan man göra rejäla fynd. Likaså barnkläder även om de också blivit dyrare.

    Svara
  4. Cia Wigström

    Vi var på GeKås förra måndagen.
    Vi får väl styra upp en ryttarfiks träff där framgent . Anna och jag träffades där helt spontant en gång.

    Svara
  5. Eva Dahlman

    Och för att skilja mig från mängden så är jag en av dem som aldrig någonsin skulle åka till Ullared även om jag skulle få handla vad och hur mycket som helst gratis !!
    Faktiskt så är nog en utflykt till Ullared bland det värsta jag kan tänka mig och jämförbart med fysisk tortyr !
    Att dessutom behöva köra dit är ännu mer tortyr och dessutom olämpligt ur miljöhänseende !!
    Jag avskyr shopping, gå i butiker, stormarknader mm. Alltid gjort !!
    Måste jag handla något åker jag till närmaste ställe och köper det jag behöver oavsett pris. Eller beställer på nätet. Visst kanske det för en enskild vara blir dyrare men samtidigt så handlar jag nog väldigt mycket mindre/mer sällan etc.
    Och jag anser dessutom att tid och besvär har ett pris. Slipper jag det kan jag betala lite mer.
    Nu är jag allt annat än en miljömupp MEN vill iallafall påpeka att Ni som åker långväga till Ullared och storhandlar massa prylar – Ni förstör för alla andra !!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har mycket svårt att förstå hur jag ”förstör för alla andra”?!?!

      Jag tycker inte heller om att gå i affärer och i princip enda gångerna jag gör det är när vi veckohandlar eller handlar mat varannan vecka.

      Så jag tycker att jag sparar både tid och pengar genom ETT besök på Gekås per år eftersom jag då köper massvis som andra konsumenter hade spridit ut i inköp flera/ många gånger per år.

      Dessutom blir det en trevlig utflykt med min man och det var samma när jag förr åkte med vänner eller tom arbetskamrater.

      Vi har suttit och catchat upp i bilen och sedan har vi handlat var och en för sig.

      Jag anser att jag sparar inte bara tid utan även pengar genom att handla på Gekås och har man råd att som du beskriver gå till närmaste affär utan att titta på prislappen är det ett privilegium som är få förunnat. Jättebra för dig men inget många av oss kan göra.

      Jag skulle aldrig pracka på andra att åka till Gekås eller till NÅGOT köpcentrum men har väldigt svårt att förstå hur inte bara du utan även andra ska ”skamma” oss som gör det eller ännu värre; förlöjliga oss, ffa om man aldrig har satt sin fot på Gekås själv.

      Många har förutfattade meningar som inte alls stämmer och då hade det varit bättre om man var tyst!

      Svara
      • Eva Dahlman

        Av vad jag kan läsa mig till tycker jag att Du gör vad Du ska med tanke på miljön. Jag reser också.
        Det jag menade på var att vi alla har sånt olika intresse för shopping. För mig hade det varit en fruktansvärd dag om jag behövt åka till Ullared. Ren tortyr.

        Svara
    • Ve Sjo

      Du handlar på nätet men dömer ut folk som väljer att åka till Ullared? Hur tänkte du nu?

      Svara
      • Eva Dahlman

        Jag handlar det mest nödvändiga på nätet- är ingen som shoppar mycket. Tycker Du det vore bättre om jag körde till ett köpcentrum?

        Svara
  6. Anja K Phersson

    Det finns gott om exempel på hur man förstör för andra men just Ullared passar inte in där(om man inte köper onödiga prylar och sånt som går att köpa begagnat). Däremot finns det en poäng med att synliggöra hästvärldens oroliga slöseri. Vet att du skrivt om prylhetsen flera gånger vem behöver 100 schabrak? Ingen! Sen finns det massor vi ”vanliga” människor kan göra, minska köttätandet, minska konsumtionen(framförallt nya produkter) och sluta nöjesflyga. Inte speciellt stora förändringar men motståndet är enormt, vilket påvisar en enorm tondövhet gentemot kommande generationer. Tyvärr lever vi i en tid där alla ”ska” få göra allt, regeringen är ur miljösynpunkt en katastrof. Flygsubventioner som hade kunnat gå till skola, vård och kollektivtrafik. Prioriteringar att lägga skattepengar på privata företag som skadar vår miljö är 2024 bara så märkligt.
    Minns med fasa 2018 och fler sådana extremväder är att vänta. Är man ”gammal” nog så märker man det tydligt på vårt vanliga väder. Har aldrig varit med om så mycket stormar och blåst som de senare åren.

    Svara
    • Birgitta

      Jag instämmer i mycket, ffa det sista stycket MEN jag väljer att se min och andras konsumtion som dels ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” och dels som ett konto med insättningar och uttag.

      Om jag ska ta mig själv som exempel så kan man på insättningssidan (plussidan) tex anföra att jag sopsorterar, pantar alla burkar/ flaskor vi köper, jag handlar begagnat, massvis med saker jag har har jag ägt i ”tusen” år, jag köper sällan kläder, hästarna får inte grejer bara för att ”det är kul att matcha”, hästarnas hösilage och halm är i princip producerade utanför stalldörren, jag återanvänder deras gödsel (köpare behöver inte köpa konstgödning) bla bla bla…..

      På minussidan är tex att jag ofta flyger 2 gånger om året för rent nöje, att jag inte alltid handlar ekologiskt osv….

      Och så tror jag de flesta av oss lever och det är för mig gott nog och där har vi alla en gräns för vad vårt samvete får oss att känna oss ok med.

      Svara
      • Anja K Phersson

        Det är nog där det skaver för mig, att det är upp till individen att bestämma. De flesta individer gör inte tillräckligt och det handlar mycket om inkomst. De som har råd är de som förstör mest, tragiskt men knappast nyheter. Din liknelse med kontot blir lite felaktiga för med ditt sätt att leva är du redan på ett ordentligt minus och att sopsortera kommer inte ändra på det. Hästar och resor är egentligen ren lyxkonsumtion. Till din plussida är ju egentligen att du inte har barn, det brukar vara känsligt men barn och barnfamiljer frestar oerhört mycket på miljön. Oaktat ursprungliga inlägget så är nog Ullareds resan ett betydligt mindre problem sett till helheten. Men jag är inte speciellt hoppfull, de flesta bryr sig inte tillräckligt för att göra nödvändiga förändringar. Konsumtion är fortfarande vår ”religion”

        Svara
        • Birgitta

          Om jag ska vara krass och ställa det till sin spets så vill nog de flesta leva det bästa livet för sig själv och inte för kommande generationer. Även om det påverkar tex miljön negativt.

          Svara
          • Anja K Phersson

            Jo så är det ju och det är ju roten till de problem som finns

  7. Eva Christiansson

    Har varit på Gekås en gång. Det räckte för min del. Det som jag köpte kan jag lika gärna köpa här hemma till ett lite högre pris. Jämnar ut sig med bensinkostnaden. Sen kan jag absolut se det trevliga att ha det som utflyktsmål och en trevlig tur men det passar inte mig.

    Svara
  8. Kristina Stenzel Huke

    Faktiskt aldrig varit där. Hade varit kul att åka dit någon gång, men jag får aldrig med mig min man.

    Svara
    • Birgitta

      Faktiskt tillhörde Henrik när vi träffades kategorin människor som skulle göra sig lustig över Gekås fast han bara varit där en gång som barn.

      Men; han är den av oss som tycker om att gå i affärer så efter ett besök där med mig behöver jag bara fråga när vi ska åka nästa gång så sitter han i bilen ha ha ha!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>