Söndag- både lat och flitig

Medan Frenchie har vilodag har jag ägnat mig åt allt möjligt stallrelaterat arbete och jag var inte färdig förrän efter 4 timmar.

Jag tänker ibland att det lätt hade kunnat göras en halvtidstjänst med bara stall och trädgårdsjobb här så det är tur att jag oftast tycker att det är kul.

En syssla om jag aldrig tycker är kul är hagmockningen och när jag begav mig ut med skottkärran för endast andra gången i år konstaterade jag nöjt att det går bra att inte mocka under hösten och vintern; mina hagar är så pass stora att det inte samlas några äckliga högar med bajs någonstans utan de blir en del av kretsloppet under dessa månader.

På våren och sommaren mockar jag inte heller maniskt; ibland 2 gånger i veckan, ibland en och även det räcker tycker jag.

Har man små rasthagar tycker jag absolut att man ska mocka oftare men att dagligen gå runt och hacka loss fruset bajs på vintern eller försöka skopa upp helt upplöst bajs ur lera på hösten vidhåller jag är overkill. Men man gör så klart som man vill….

Jag klippte också gräsmattan på baksidan av vårt hus idag och gjorde samma bedömning; att bara klippa itu alla löv i höstas räckte perfekt och trots avsaknaden av lövkrattning fanns inte ett spår av några löv i gräset.

Däremot lönade sig mitt amatör-arboristande förra året då jag klippte ner massor av större och mindre grenar från träden som omger trädgården för nu finns det inget som hänger i vägen när man kör med åkgräsklipparen och det ser fortfarande mer prydligt ut generellt.

Så en del arbete lönar sig helt klart medan man enligt mitt förmenande kan skippa annat.

Idag blev det laxplanka till middag; Henke sänkte sitt handicap och fick bjuda frun 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>