Torsdag- från rektangel till kvadrat

Även idag blåser det och jag har ridit på utebanan med vad som kändes som gott resultat. Alltid en humörhöjare!

Mitt huvudfokus har sedan länge legat på att försöka få Frenchie att galoppera med mer som en kvadrat än en rektangel i kroppen och jag önskar att vägen dit var som det översta exemplet i bilden medan det snarare är som det nedersta.

I Frenchies fall tror jag det handlar långt mer om vilja än kapacitet eller snarare bristen på den förstnämnda. Han tycker (ganska självklart) att det är lättare att galoppera lång i kroppen än samlad även om han i grunden har både en bra kropp, ork och kapacitet för det sistnämnda.

Men det går bättre och bättre och jag får hitta olika strategier för att implementera galoppen JAG vill ha och det är väldigt roligt när det glimmar till.

Just nu hjälper det mycket att göra snabba växlingar mellan framför allt trav och galopp eftersom han är mer ihop i traven. Så att ”känna in” känslan i traven och försöka överföra den och bibehålla den i galoppen och snabbt gå tillbaka till traven när det börjar dippa är en bra metod tycker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>