12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Som hobby? Ok
    Som ett sett att spara? Nooo
    Sluta dricka kaffe istället. Svindyrt

    Svara
  2. Annelie Magnuson

    Men då är det ju inte engångsfilter utan hon gör väl filter som hon återanvänder 100 gånger! Finns ju såna. Inte för att jag skulle göra detsamma men förstår ändå att man vill ha ett fint, mönstrat kaffefilter.

    Svara
  3. Lilla My

    Jag har både köpt sådana och sytt egna, tycker det är jättebra Det man får tänka på är att ta extra vatten eftersom filtret suger åt sig en del (beroende på vilket tyg det är) så man får ibland ändra förhållandet mellan kaffe och vatten.

    Sen är min åsikt att inte allt måste handla om ekonomi utan även om miljö.

    Svara
    • Birgitta

      Jag vågar inte uttala mig om hur mycket man sparat miljön genom att tvätta whatever (näsdukar, tygblöjor, kaffefilter etc) i stället för att använda engångs och det varierar säkert en hel del.

      Vad gäller tex näsdukar kan jag tycka att det är rätt ofräscht att gå runt med en näsduk som man vid förkylning har snutit sig i x gånger.

      Tygblöjor= skulle äcklas av att tvätta bort bajset.

      Kaffefilter= skulle inte orka engagera mig i att sy filter av tyg lämpligt för ändamålet.

      Med detta sagt lägger jag själv tid på allt möjligt som andra aldrig i livet skulle orka hålla på med i den omfattningen.

      Svara
  4. Annelie Magnuson

    Vissa förbrukningsvaror känns ändå helt sjuka – och tror att vi av nöd kommer att få sluta med sådana någon gång i framtiden. T ex mensskydd – de sista åren jag hade mens övergick jag till menskopp. Alltså man måste ju gjort av med sjuka mängder mensskydd genom alla år, så mycket onödig produktion och avfall dessa genererar – och kostar massor med pengar. Hade samma menskopp i fyra-fem år – bara att koka så är den som ny! Nu ingen livmoder sen flera år tillbaka så slipper hela den historien ö h t. Men visst – mycket man tvättar kanske faktiskt påverkar miljön mer än engångs. Dock kan det vara bra med flergångs bara för att det får en att tänka på vad tusan man köper, släpar hem och slänger ö h t.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror att det, i alla fall i västvärlden och om vi talar om människor med ”normal” ekonomi handlar mycket om dels vad vi är vana vid och dels vilken ”renlighetsnivå” man har.

      Jag tycker tex att menskopp låter uräckligt, delvis pga namnet 🙂 men också för att jag aldrig provat. Hade jag provat hade jag kanske tänkt om?

      Och vad gäller renlighetsnivån så är det ju så att folk använder både hygienartiklar och kläder på rätt skilda vis. Hade denna diskussion med en person som byter underkläder 2 ggr per dag och det trodde personen att ”alla” gjorde.

      Svara
      • Annelie Magnuson

        Tyckte menskopp var super! Perfekt t ex när man vill bada också, och mycket bättre ”kapacitet” än t ex tampong. Men visst – det är ju lite bloody business och man behöver tillgång till vatten för att tvätta sig eller i värsta fall våtservetter. Men det vill man ju ha i alla fall. I U S A vill de ju inte ens stoppa in en tampong med fingrarna utan har införingshylsa till dessa… herregud.

        Svara
        • Magdalena Nordsäter

          Införingshylsa är magiskt bra! Det finns i Sverige och än mer i Norge (Tampax) och har gjort att jag kan använda tampong utan att det gör ont i själva införandeprocessen. Har inget med att jag inte vill använda fingrarna alltså.

          Svara
  5. Anna

    Jag antar att det är för miljön på något sätt? Jag kom på Thomas häromdagen med att tvätta ur en plastpåse som det hade varit fisk i så vi kan använda den igen, skall definitivt inte nämna hemmasydda kaffefilter så han hör hahaha.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>