Söndag- bäst för häst

Igår frågade min fina vän Elisabet om hon skulle köra hit med Niilo och hålla mig sällskap i skogen men jag hade inte hjärta att släpa hit henne eftersom den just nu kryllar av framför allt mygg där.

Inte heller ville jag föreslå att hon skulle komma hit antingen 5 på morgonen då det nog är mer insektsfritt eller komma iförd en tjock overall för att skydda sig….

Och bara för att jag avstod hennes erbjudande var det givetvis hur blåsigt som helst i morse och inte en insekt i sikte. Typiskt!

Många undrar var sommaren tog vägen men själv är jag mycket mer nöjd med de just nu klenare temperaturerna och om/ när det blåser. Det är mycket skönare för hästarna än att stå helt utslagna i solen och/ eller irriterat försöka piska bort envisa insekter.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Bolin

    Jag misstänker att mina hästar föredrar värmen framför detta regn, det är kyligt också och min fölunge är jag lite orolig för. När det är varmt står de i sitt vindskydd som har tre väggar. Där inne verkar de inte besväras av insekter . Nu när det regnar är de inte i vindskyddet. De står antingen under ett träd och hukar eller står de med baken mot vinden och regnet och ser ledsna ut. Jag försöker att inte förmänskliga dem och intalar mig att de har skydd, både i form av skog och så vindskyddet.
    Mina fbl valacker har faktiskt fallit ur lite trots kraftfoder tillskott så deras betesperiod är nog över för deras del. Ja man är sällan nöjd med vädret.

    Svara
    • Birgitta

      Sant; det finns något negativt med alla årstider banne mig!

      Du har lyxen att ha både vindskydd och träd, jag har tyvärr ingetdera.

      Hade jag iaf haft antingen det ena eller det andra hade jag inte varit lika mesig och tagit in hästarna som jag gör ibland.

      Svara
      • Eva Bolin

        Jag tycker man får va lite mesig med sina pållar, igår fick fbl: en komma in och sova inne. När jag kom ut på kvällen för att kvällsfodra låg den ena och snarkade gott. Kutterspån i hela manen och det såg verkligen skönt ut. Den andra stod o sov och verkade också nöjd. Ute piskade regnet. Och inte är vädret bättre idag, suck.
        Ja vindskydd är verkligen bra. Men konstigt att de inte verkar använda det vid regn och blåst?

        Svara
        • Birgitta

          Ja har man eget stall och är mesig med sina hästar drabbar det bara en själv.

          Det var det jag tyckte var så jobbigt med att var inackorderad; att jag var tvungen att göra som de andra eftersom min dåvarande häst inte kunde stå ensam i stallet ens 5 minuter.

          Så om de andra ville ha ute hästarna i hällande ösregn i x timmar fick jag vackert även ha min ute…tex.

          Och ja, det är konstigt att dina inte vill använda vindskyddet vid regn?!?!

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>