Tisdag- hovvård

Säga vad man vill om Bibbi men hon har i alla fall hittills inte varit dyr i drift vad gäller hovvård.

Jag som i nästan alla tider skott mina hästar med 6 veckors intervall vågar knappt berätta att Bibbi verkas var 18:e vecka (!!!!) fast även min ponny också kunde gå så länge ibland (annars 12 veckor).

Sedan är det så klart skillnad på en barfotahäst som bara går stillsamt i en mjuk gräshage och en som rids, det fattar jag också.

Frenchie fick nya skor, sedan får vi se hur länge de sitter kvar.

Är han inte bättre/ bra på torsdag ska han genomgå magnetröntgen (förhoppningsvis inom 1-2 veckor) och då tas framskorna av så då blir det nytt besök av Markus därefter.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Usch, jag lider verkligen med dig som står med skadad häst. Hoppas verkligen det går bra. Tur att Bibbi inte krånglar ändå.

    Svara
    • Birgitta

      Tack! Jag lider med mig själv även om jag knappt vågar berätta för annat än hästfolk hur dåligt jag mår. Det är trots allt ”bara en häst”, han BLIR ju förhoppningsvis bra någon gång och det finns långt värre saker man kan drabbas av i livet. Allt detta säger förnuftet. Känslorna….ja, dom kan jag tyvärr inte styra över. Önskar verkligen att jag kunde.

      Svara
      • Eva Dahlman

        Så ska Du absolut inte tänka. Detta är ju lika illa för Dig som om folk hade sjuka barn. Jag är medveten om att detta provocerar men vi har faktiskt olika prioriteringar i livet och är Frenchie sjuk är det precis lika illa som något andra mått dåligt över. Min Elliot börjar bli gammal o har vissa sjukdomar och hela min värld rasar.
        Varken du eller jag har människobarn men vi har sådant som för oss är lika viktigt.
        Hoppas att allt löser sig.

        Svara
      • Marie

        De som säger att det ”bara” är en häst (eller en hund/katt/papegoja m.m.) tänker endast på vad själva djuret har för värde.
        De missar helt att det egentliga värdet är relationen och kärleken.
        Ett älskat djur är inte känslomässigt mindre värt än en närstående. Kärleken är lika stark.

        Svara
        • Birgitta

          Ha ha ha…ja, i mitt fall handlar det banne mig även om värdet då jag aldrig har köpt en sådan dyr ”sak” som Frenchie bortsett från när jag och fd maken tog LÅN för att köpa hus.

          Skämt å sido har du helt rätt och bara de som själva älskat ett djur förstår känslorna.

          Svara
  2. Kristina Stenzel Huke

    Det är inte ” bara” en häst. Det är våra ” barn”. Så är det bara. Dom kan inte göra sig förstådda som människor, därför, tror jag, att man är känsligare när dom blir sjuka och inte mår bra. Hoppas Frenchie snart blir bättre.❤️❤️

    Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Förstår såå väl känslan❤️
    Nästa vecka ska vi tillbaka på förhoppningsvis slutkontroll o rtg. Borde vara luttrad vid detta laget… men det blir man aldrig.

    Svara
    • Birgitta

      Det stör mig enormt; att jag aldrig vänjer mig utan går igenom samma hemska sorg och vånda VARJE gång!!!!

      Herregud…jag borde ha vant mig efter x halta/ sjuka hästar på +30 år och jag lär få fler sjukdomsfall så länge jag har häst också.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>