Torsdag- mycket bättre

Alltså….jag vågar knappt tro eller skriva det men Frenchie var sååååå mycket bättre vid dagens veterinärbesök.

Betänk att han var lika halt (läs rejält) för 2 veckor sedan som han var 2 veckor innan dess (dvs när jag upptäckte hältan)!

Efter 4 veckors oro kan jag i alla fall säga att han idag såg näst intill ohalt ut på lina (jag såg inget men vågade knappt titta ordentligt) och var ua på böjprov! Dessutom visade nytt ultraljud att blödningarna i gaffelbandet var mycket mindre och de var ju redan innan inte särskilt stora.

Det blev en tredje stötvågsbehandling och fler är inte planerade just nu.

Nu fortsätter rehaben med TRAV (!!!) i hela 2-3 minuter om dagen i 2 veckor, sedan i 4-5 minuter i ytterligare 2 veckor innan nästa återbesök. Obegränsat med skritt på fast underlag.

Bättre nyheter än så här kunde jag under rådande omständigheter inte önska mig och att oroa mig över om pappershästen kommer att vricka sig eller på annat sätt skada sig under konvalescensen orkar jag faktiskt inte just nu utan är bara GLAD!

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Kristina Stenzel Huke

    Såå härligt att höra. Nu skall det bara bli bättre och bättre ❤️❤️

    Svara
  2. Eva Dahlman

    Så underbart med positiva nyheter!! Ska själv in med Elliot rottweilern på tisdag till evidensia där han har sin specialist. Tycker han verkar lite bättre men oroar mig ändå. Han har fått sk kortison inducerad Cushings (tappat muskler, dricker o kissar jättemycket
    mm) då han gått på låg dos kortison (budenofalk) för sin kroniska mage i 2 år. Just nu verkar dock mage vara det mest stabila. Kortison ger så mycket biverkningar. Han har dessutom misstänkt osteomyelit – benröta i 2 tassar- också det sannolikt pga kortison.

    Svara
    • Birgitta

      Håller tummarna.

      Kortison är himmel och helvete….kan hjälpa fantastiskt men kan också förstöra.

      Jag har fått kortison i hälen vid 3 tillfällen med flera års mellanrum pga hälsporre.

      Har hjälpt fantastiskt men läkarna är ändå mkt restriktiva med att ge det pga ev biverkningar. En av gångerna jag fick hälsporre plågade de mig med olika alternativ (bla akupunktur som gav den värsta smärtan jag upplevt i hela mitt liv) just för att de inte vill ge kortison hur som helst.

      Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Härligt Birgitta❤️
    Får du skritta och trava uppsutten nu?

    Svara
    • Birgitta

      Skritta uppsuttet har jag fått göra hela tiden men fick avbryta efter 5-6 dagar då mitt ljuvliga djur återgick till att bli det istadiga monster han var när jag köpte honom och började rida ut ensam.
      Just nu varken vill eller vågar jag ta den fight som behövs för att få honom att lämna stallplanen då den inkluderar väldigt många meter ryggning (andra metoder fungerar EJ).

      Så jag får leda honom ett tag till (det är inga som helst problem) och ta tag i detta senare. Han ska just nu trava så oerhört korta sekvenser så det orkar jag springa.

      Svara
      • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

        Birgitta Jacobson
        Nej förstår dig fullständigt❤️. Första veckprna efter Mirres långa boxvila fick hon bara promeneras 5-10 min. Blev mer eller mindre hysteriska promenader där antingen bara frambenen eller bara bakbenen var i marken åtföljt av pip o gnäggningar. Jag kunde ju ta det men hon skrämde ju slag på alla andra. Hon var ju bara glad men visst kändes det lite obehagligt eftersom hon skulle ju ta det lugnt, men det var bara att ha is i magen. Hon hade ju tagit 5 månaders boxvila gelt fantastiskt så hon var förlåten. Idag lommar hon med ut o in från hagen utan problem sen snart 3 månader. Enstaka ggr kan hon bralla till i hagen men jag har lärt mig att ha is i magen. OM jag får positvt besbed nästa vecka så kommer jag ta det VÄLDIGT lugnt med igångsättningen och inom inhägnat område

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>