Fredag- nybörjarjogg och ett riktigt fynd!

Jag är verkligen 200% för att man ska ta tillvara på det naturen kan ge men är själv extremt kräsen vad gäller tex nästan all sorts frukt, läs: jag äter enbart Cox orange-äpplen, halvgröna bananer, jordgubbar, smultron och hallon och blåbär om de 2 sistnämnda inte är färska utan finns i tex en paj.

Så det finns mycket på och kring Ryhus som är helt bortkastat på mig personligen; äpplena i vår trädgård (hästarna får dom), plommonen och rabarbern äter jag inte heller. Fläder har vi också, björnbär utanför hagarna och annat jag inte kommer på just nu.

Med detta sagt blev jag överlycklig när jag hittade något jag skulle kunna äta flera nävar av om dagen men som är ganska sällsynt; smultronen ni ser på bilden. Växter helt vilt utanför min utebana! Lycka!

Lycka är även att Frenchie nu får börja trava lite med rejäl betoning på LITE, dvs 2-3 minuter om dagen.

Jag har idag därför joggat/ sprungit bredvid honom i 30-sekunders intervaller och det är nog tur att det var så korta sträckor för annars hade den här otränade tanten segnat ihop i skogen. Lite skämt och lite allvar men löpning har aldrig roat mig.

Men om ni önskar träna höghastighets powerwalk kan ni skriva upp er på min lista för de som är intresserade av utomhusvandringar med Frenchie för hans skritt för att undkomma insekter går inte av för hackor kan jag säga. Let me know när ni vill komma 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Smultron är så gott! Vi planterade några små revor i trädgården förra året och de sprider sig hej vilt men det har tyvärr varit så himla kallt i vår så vi har inte så många bär ännu.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>