Bilar i Marbella

Att äga och köra bil i olika delar av världen kan se väldigt olika ut har jag konstaterat många gånger; tex i Egypten för ca 20 år sedan.

Där minns jag att det vimlade av +30 år gamla och helt urblekta Peugeot-bilar som säkert var slutkörda redan när de lämnade Europa.

Körningen var enligt ”vassast armbågar vinner” och bilarna såg ju ut därefter 🙂 .

Lite samma känsla får jag när jag kollade på parkerade bilar i Marbella- jag skulle aldrig i livet våga köra hit med min bil och parkera den på någon random gata.

Att solen och värmen går hårt åt lacken må väl vara hänt och oundvikligt men såååå många bilar är fulla med repor och bucklor och man verkar parkera lite som man själv tycker eller där man kan pressa in bilen- med eller utan våld!

Jag kan inte minnas när jag har sett så många lackskador på en och samma dag och då är ju staden långt ifrån något slumområde!?!

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ja och sen inte släppa den till något pris! En del bilar såg ut att ha stått parkerade läääänge- helt täckta med klistrigt pollen och annat….

      Svara
  1. Eva Dahlman

    Det där känner jag igen. Jag och min fd make C åkte flera ggr per år till Frankrike. Första åren bilade vi men det var hopplöst att hitta parkering till en normalstor bil samt att det blev diverse skador. Vi insåg sedan att det var billigare och enklare att flyga och hyra liten praktisk bil.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>