Lite annorlunda resminnen

Oavsett vart man reser, om så ”bara” till en utpräglad turistort och inte till Amazons regnskog tycker jag att man ser och upplever allt möjligt som man vanligtvis inte är med om hemma. De stackars sönderskrapade och buckliga bilarna har jag redan berättat om i ett separat inlägg och här är några fler exempel från denna resa:

En man som hällde typ 1/2 dl olivolja per brödskiva som han åt till frukost fick mig att tappa aptiten lite.

En kvinna som skrek i högan sky och anklagade en annan kvinna för att vara ficktjuv (”ficktjuven” gick bara iskallt vidare) på en marknad var en ny upplevelse.

Kvinnor som solade toppless på stranden har jag inte sett på årtionden.

Att se så många män med rakade ben fick mig att känna mig som Birgitta 78 år (jo…jag vet att det förekommer).

Att höra Sheldon och Amy från ”the Big Bang Theory” och Hank Voigt från Chicago PD prata spanska var lätt traumatiskt *ASG* (dubbning är hemskt tycker jag).

Att sälja och faktiskt även KÖPA krimskrams utmed stranden är förbjudet i Marbella och bötfälls och att se försäljarna packa ihop allt de lagt ut på stora dukar som drogs ihop till jätte-kappsäckar när en polisbil kom körande var fascinerande.

Och avslutningsvis blev vår boarding på väg hem försenad eftersom 4 störande personer som kom med planet vi skulle flyga med var tvungna att eskorteras ut med hjälp av spansk polis!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag önskar att alla män rakat sig. Är så snyggt. Tycker håriga män är vidrigt.
    I medelhavsländer är det en vanlig frukost med vitt bröd dränkt i olivolja och salt på det. Vet många kretensare som äter det på morgonen och sen inget förrän sent på kvällen.

    Svara
    • Birgitta

      Menar du benen specifikt eller större delen av kroppen?

      Just håriga ben stör mig inte men de som har en matta på ryggen tex ser ju inte så fräscht ut, inte heller gigantiska tofsar under armarna 🙂 .

      Glömde att nämna att jag såg såååå många väldigt välklädda och välvårdade människor i Marbella. De vågade ta ut svängarna lite mer än de jag ser i Sverige.

      Sedan fanns det så klart ”alla sorter” men just så många vackra klänningar, fantastisk makeup och frisyrer var trevligt att titta på.

      Svara
      • Minstral

        Hela kroppen, benen är okej orakade om det bara är lite hår. Helt ludna ben går bort.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>