Söndag- sömn

Beviset på att hästar föredrar att stå och pilla med kort gräs…

90% av hagen består av mycket tätare och högre gräs (ogräs?).

Fast oaktat vad så betraktar jag gräset endast som ett komplement och förlitar mig absolut inte på att det tillför några jättemängder näring.

Båda hästarna äter även nu säkert runt 8 kilo torrt hösilage (inomhus) fast kraftfodret har jag faktiskt dragit ner på så att Bibbi äter 1/2 kilo om dagen och Frenchie 1 kilo.

Frenchie ja; honom lyckades jag faktiskt skritta ut 45 minuter på (och trava 2-3 minuter) utan några större psykbryt. Han t.o.m. lämnade stallplanen frivilligt ha ha.

Lite skämt och lite allvar; det är så klart verkligen inte bra när han får dessa istadighetsryck men jag förstår i alla fall oftast vad de beror på.

Nu när han är skadad är det inte, som man kan tro, främst för att han är ”oriden” utan för att det har varit en massa insekter i skogen och han avskyr dom verkligen.

Idag var det mulet och helt insektsfritt och då blev det inga protester.

Jag tar en dag i taget men är glad att jag kunde sitta PÅ för med min förkylning hade jag ärligt talat inte orkat gå många meter.

Jag har tillbringat hela dagen med att sova och känner mig tack och lov bättre.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>