Humbug de luxe

Alla blir vi saliga på vår tro….jag fattar det….

Och att det finns de som tror på att en del kan tala med djur/ hästar vet jag även om jag inte för en sekund tror på det själv, framför allt om det sker på distans. IRL kan man, om man är duktig, säkert utläsa både det ena och det andra bara av att titta på djuret men på distans….no way säger jag.

Men när jag nu t.o.m. läser om en person som på distans påstår sig kunna kommunicera med DÖDA hästar känner jag verkligen att lurendrejeriet har nått nya höjder. Eller så tror detta medium på sitt ”hittepå” själv?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    För rätt så många år sedan träffade jag på en kvinna som påstod att hon kunde läsa hästars tankar.
    För mig lät det som en total omöjlighet. Men nyfiken är man ju på hur de som påstår någonting sådant resonerar. Jag passade på att fråga ut henne.
    Ju mer hon berättade ju mer osannolikt upplevde jag det. Men jag kom underfund med att hon verkligen trodde på det.
    Det kändes himla underligt. Hon var tämligen logiskt tänkande för övrigt.
    Men det är kanske bara jag som inte har tillräckligt öppna sinnen.

    Svara
  2. Frida

    Kan man kommunicera med hästar på distans så kan man säkert prata med döda hästar också, borde vara ungefär lika lätt/svårt…. Nej jag tror inte på att prata med hästar. Jag tror att man kan vara väldigt duktig på att tolka och läsa av hästar men att prata med dem? Njae det tvivlar jag på.

    Svara
  3. Kicki Gustafson

    Jag gav regelbundet en mindre summa pengar till ett katthem. Sen fick jag reda på att de regelbundet anlitade en sk djurkommunikatör. Då var det slut med det.

    Svara
  4. Anna

    Vi hade en djurkommunikatör på besök på ridskolan en gång när jag var tonåring. Hon påstod att det räckte med ett foto och hästens namn för att hon skulle kunna prata med den telepatiskt. Och femhundra kronor också förstås! Sedan kom ridlärarens hund in i cafeterian, då sade hon ”han säger att han har lite ont i ett ben”, mmm det kan ju alla se eftersom han HALTAR .

    Svara
  5. Madeleine Hjertman

    Såg någon som annonserade sina tjänster som hund-doula för ett tag sedan‍ dvs person som ska vara med och vara stöd vid hundförlossning. ungefär samma kategori.

    Svara
    • Jenny Hamberg

      fast det är ju inte alls samma sak… Man får väl anta att personen ska vara stöd till en ägare som inte är så van vid valpning, inte till hunden.

      Svara
      • Madeleine Hjertman

        nej nej. Stöd till hunden, det framgick tydligt i annonsen. Personen annonserade även som djurkommunikatör och medium såatte.. Om det hade vart så som du säger hade jag absolut förstått, det är ju rimligt att stötta hundägaren.

        Svara
  6. Frida

    Inte för att leka hobbypsykolog, men ibland undrar jag om det hela inte gränsar till personlighetssyndrom av schizotyp när sådant här kommer på tapeten. Eller så är det bara en lukrativ inkomst för all del!

    Har fått höra de mest osannolika historierna av folk som anlitat hästpratare. Ett av de roligaste exemplen var en kvinna som använde sig av telepati via mobilen. Gick att koppla upp sig mot hästen inför tävling för extra pepp och framgång haha…

    Svara
    • Frida

      De allra flesta hörselhallucinationer är faktiskt positiva sådana och det är långt ifrån alla som ”är galna”. Med positiva menas att rösterna man hör inte säger elaka saker eller uppmanar en att göra dåliga saker. Många hör röster och har ett helt normalt liv. Så jag tror du kan ha med en psykisk sjukdom att göra. Kan tänka mig att de som säger sig vara medium, djurpratare osv helt enkelt har hörselhallucinationer. De ljuger alltså inte egentligen men det betyder ju inte att det är sant heller. Var ngt poddavsnitt av Det mörka psyket som tog upp just att höra röster. Jag har alltid trott att det skulle ställa till problem, vara farligt osv men det behöver det alltså inte alls vara….

      Svara
      • Frida

        Det skulle stå: tror du har rätt i att det kan ha med psykisk sjukdom att göra. Inte att du har med psykisk sjukdom att göra så klart…

        Svara
        • Frida

          Tycker det är superintressant! Rent krasst klassas just hallucinationer av hörseltyp som ett tydligt tecken på schizofreni inom patologin.

          Har man ett övrigt välfungerande liv blir det ju knepigt att sjukdomsförklara just den biten. Men riktigt riktigt är det inte ställt om man tror på telepati och andra vidskepelser. Den stora frågan är ju varför det finns folk som anlitar tjänsterna?

          Svara
          • Birgitta

            Det kan man verkligen fråga sig?

            Men det finns ju folk som tror på horoskop och ärligt talat även GUD vilket är minst lika märkligt i min värld. Att tro att det finns en farbror bland molnen som styr oss; det är när jag tänker efter något av det största lurendrejeriet genom alla tider!

            Och hur många krig har inte startats och kostat miljoner människor livet pga detta!!!!!

            Att man för hundratals år kunde tro på allt möjligt kan jag möjligen förstå men att man gör det i dagens upplysta värld: NEJ!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>