När verkligheten överträffar dikten

Att hästar kan skada sig på alla möjliga vis vet alla som någon gång ägt dessa djur.

Detta läste jag på nätet nyligen:

Dramatik
Grannen ringde mig hysteriskt, deras häst på bete hade fått tag på en gäddkrok som fastnat i munnen och hästen var hysterisk. Veterinär hade försökt få i hästen lugnande men hästen slet sig.
Jag kom med regnkläder åt dem för det regnade och de väntade på veterinär med blåsrör.

Faktiskt löste sig problemet och hästen lyckades själv få bort kroken ur munnen genom att ruska huvudet.
I Skåne finns det åtminstone en veterinär med blåsrör, Tysklind som håller till i MunkaLjungby. Tror det är bra att veta vid krissituationer. ( även han som har betet hade både gevär och blåsrör samt komptens, men inget bedövningsmedel). Har ni koll på vilken veterinär som har blåsrör?

Hur fick hästen kroken i munnen? Jo några killar var o fiskade i den stora sjön på betet, de gick ut med sina spön och lämnade fiskeväskan stängd på land. Två unghingstar såg lådan och lekte med den, en bet tag i den och galopperade iväg då öppnades lådan och kasten ramlade ut. Då kom en tredje häst och såg kastet och undersökte det med mulen. Maximal otur.och hästen mår bra.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Elizabeth Torrisi

    Finns det något man kan skada sig på? Då finns en häst i närheten.

    Svara
  2. Anna

    Oj vilken dramatik! Tur att de slapp använda blåsrör och lugnande ute på betet, det är ju långt ifrån idealt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>