Långlivade produkter

Visst är det så många gånger?

Även om utvecklingen har gått framåt på många vis (mobiltelefonerna är ett ypperligt exempel och när såg ni en rostig bil senast?) så HÅLLER många grejer inte alls lika länge idag!

Att en tvättmaskin går sönder så att den behöver bytas (för att det blir dyrare att laga den) efter bara några år har jag själv upplevt och samma sak med många andra elektriska produkter.

Sedan VILL nog vissa ”byta upp sig” oavsett om tex deras mobiltelefon fungerar eller ej men då gör man ju ett aktivt val vilket knappast är fallet när saker bara lägger av efter ganska få års användning.

Känner ni igen det?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag hade ju gärna betalat lite mer om jag visste att något skulle hålla väldigt länge men även dyrare saker tycker jag håller dåligt. Är även löjligt dyrt att reparera eller att köpa reservdelar… En ny kanna till min kaffekokare var dyrare än att köpa en helt ny kaffekokare till exempel. Till vår nuvarande kaffekokare hittade vi en ny kanna på loppis för fem euro, men det var ju rena turen.

    Svara
    • Cia

      Ja gud ja!
      Min micro fick jag 1995, då hade den nått/några år på nacken. Den är fortfarande ’Up and running’, nu vid en facil ålder av minst 29 år. Lampan i den har slutat funka men det är inget som påverkar resultatet.

      Svara
  2. Eva C

    Min micro inhandlades när jag flyttade hemifrån 1999. Av märket Sharp. Enklaste möjliga funktioner med rattar man vrider på. Inget digitalt här inte. Efter 25 år harvar den fortfarande på och används dagligen. Nu hoppas jag att jag inte ”jinxat” den och den lägger av.

    Svara
  3. Madeleine

    Jag har ett ländtäcke i ull från Hansbo. Haft det ca 25 år, fortfarande lika fint.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har också en del många år gamla hästgrejer. Kanske inte 25 år och en del använder jag inte frekvent men ändå…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>