Tråkigaste sysslan, del 1

Eget beröm luktar måhända illa men om jag får säga det själv så håller jag en jäkla ordning på Ryhus både inom och utomhus.

Jag lägger mååååånga timmar i veckan på att städa, rengöra, rensa, klippa, laga…ja, ni vet….allt som kommer med att bo på en gård.

Men en sak slarvar jag med för det är sååååå tråkigt och det är ogräsrensning.

Vi har tack och lov inte har många ytor som behöver denna typ av rensning men framför boningshuset i singeln kan det dyka upp ovälkomna strån och på uppfarten till stallet likaså.

Och kolla på den vänstra delen av bilden hur jag har låtit den sistnämnda ytan förfalla.

Och när det har gått så långt så får man lägga desto mer tid på att återställa ordningen i alla fall hyfsat. Mycket tråkig syssla men vad ska man göra (jo jag vet att man kan försöka salta eller hälla ättika över skiten)?

När min vän Ida passade gården och hästarna när vi var i Marbella rensade hon frivilligt singeln framför huset från ogräs och påstod att hon tyckte det var rogivande!?!?

Jag önskar att hon bodde närmare och ville hälsa på ofta *ASG*!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Håller heelt med. Ogräs o framförallt kirskål ÄR ett gissel. Klipper häck, snickrar o murar hellre än ligger på knä o rensar skiten. Men men det springer ju inte från en så ett krafttag då o då får räcka o ja hos Mirre är där nästan kliniskt rent.

    Svara
  2. Anna

    Vi (eller ja, en entreprenör) håller på att installerat nytt enskilt avlopp så hela trädgården är uppgrävd och jag känner en stigande panik… Jord överallt, katterna kommer in helt leriga, det ser förskräckligt ut på alla sätt. Jag som redan tycker trädgårdspyssel är ganska tråkigt ser nu framför mig år av arbete innan det blir som vi vill ha det igen.

    Svara
    • Birgitta

      Kanske/ förhoppningsvis får du nu en möjlighet att tänka efter hur du vill ha ytorna framöver och jobba dig mot detta?

      När vi flyttade hit var enorma ytor täckta med brännässlor och en hel del ytor var uppgrävda pga kabelnedläggningar av olika slag. De sistnämnda ytorna var ojämna, utan gräs osv.

      Det har tagit några år (4) men nu har allt planats ut genom att jag har kört med åkgräsklipparen om och om igen.

      Nässlorna har jag som du vet ryckt upp.

      Mitt tips om man bor på landet är att liksom försöka integrera trädgård och utomhusmiljön LITE med omgivande natur. Dvs att inte skapa en likadan trädgård som i ett villaområde tex, ffa om man inte är genuint intresserad av trädgårdsarbete.

      Så inga rabatter tex och så mycket plana gräsytor som möjligt. Så har vi det i alla fall.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>