Förtroendeträning

Nu när jag har semester och mer fritid än de flesta har jag börjat lägga lite tid på att borsta Bibbi i hagen och härom dagen klippte jag t.o.m. hennes man där!

Redan när hon kom till Ryhus i september förra året visade hon tydligt att ”du kan leda mig med bara ett grimskaft runt halsen till evigheten och tillbaka men rör du täcket eller mina ben i hagen kommer jag att springa och du kommer aldrig att få tag i mig”. Typ.

Jag har inte brytt mig speciellt mycket om detta eftersom det enda som är viktigt för mig är just att hon kan vistas okomplicerat i hagen och tas in och ut ur densamma lätt. Och i boxen och stallgången är hon snäll.

Frenchie skulle man kunna byta 5 täcken på i orkan och snöstorm lös ute i hagen men om Bibbi inte finner sig i samma hantering är rätt så egalt tycker jag.

ATT hon är som hon är kan jag bara spekulera i; en del hästar gillar helt enkelt inte när man ”pillar” på dom hur som helst och framför allt när de är lösa men jag gissar att det också kan ha med hennes tidigare liv att göra.

Titta på denna bilden! Så ser Bibbi ut över hela kroppen, dvs hon är full av små ärr efter vad jag måste anta är andra hästars tänder och hovar.

Ägaren har sagt att hon är låg i rang och om hon ständigt fått större eller mindre tjuvnyp är det kanske inte så konstigt om hon inte tycker om att man tar på henne utomhus?

Men som jag skrev i början av texten är hon numera så snäll att jag både kan borsta henne och klippa manen i hagen. Att klippa hovskägget är fortfarande ”absolut inte” enligt Queen B och vill man spraya henne med flugspray måste man hålla i hennes flugmössan men över lag tycker jag absolut att hon är sitt bästa jag numera ❤️!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>