Söndag- vilka svin!

Kolla vilken syn som mötte mig precis innan jag skulle släppa ut Bibbi i hagen (strax innan 07.00)!

Jag hann med nöd och näppe slita fram telefonen och fota och bilderna blev suddiga eftersom svinen sprang högst upp i Frenchies stora hage.

När jag en stund senare skickade ett sms till en av jägarna som hjälpte oss förra året svarade han med att fråga om svinen hade bökat eller bara ”var under transport” och lyckligtvis kunde jag efter genomgång av hagarna konstatera det sistnämnda.

Fram tills förra hösten såg jag inte ett krökt grässtrå orsakat av vildsvin med då förstörde de en del ytor i alla tre hagarna genom sitt bökande. Och det är inte lätt att återställa sådant de varit på kan jag säga (jag har i alla fall inte lyckats annat än marginellt).

Må nu dessa svin hålla sig borta men som jag säger om mycket ”time will tell”.

Igår var Henrik på ett födelsedagsfirande i närheten av Gekås/ Ullared och när han frågade om jag behövde något kom mitt svar blixtsnabbt: 13 flaskor Ultrashield 🙂 !

Innan ni baxnar kan jag berätta att 10 av dom var till en god vän som har 2 hästar på bete så själv tog jag bara 3.

Men både hon och jag konstaterade att vi borde ha köpte fler flaskor i våras när jag och Henrik var på Gekås senast, dels för att våra lager höll på att tömmas och dels för att sprayen inte lär vara billigare nästa år. Och Ultrashielden ”äter inte bröd”, dvs den kan ligga och vänta i ett skåp.

Jag har nämnt det förut men Ultrashield kostar på Gekås 329:-, på Börjes 399:- och på Hööks 429:-. En bekant påstår att sprayen kostade 459:- på Granngården där hon bor så prisvariationerna är inte försumbara tycker jag och verkligen till Gekås fördel.

Min vän sparade 700 spänn på att köpa på Gekås och nej, Henrik körde inte någon omväg för att komma dit och han åkte inte dit enkom för sprayen så klart.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>