Bra fruktår

Denna sommaren har vi både äpplen och plommon i överflöd!

Frenchie skulle gärna äta 200 äpplen om dagen om han fick men jag försöker tänka på att han är en fd (?) magsårshäst så jag är ändå lite restriktiv och ger honom 1-2 äpplen några gånger om dagen (så kanske totalt max 10 om dagen).

Queen B har vänligt men bestämt tackat nej till äpplen (läs: lämnat kvar dom i krubban) men har äntligen insett att de går att äta så nu kan hon nedlåta sig till att stoppa 3-4 i gapet per dag.

Så äpplena går åt men det har varit värre med plommonen initialt.

Jag hatar när sådant som är fullt användbart/ ätbart bara kastas och blev nästan stressad av att se plommonträdet bokstavligen digna av frukt.

Varken Henrik eller jag äter plommon över huvud taget, jag har semester och kan inte ta med kilovis till jobbet som jag gjort vissa år och hästarna äter dom inte.

Men så tänkte jag att jag kunde annonsera ut plommonen för 20 kronor kilot på diverse närliggande bysidor på Facebook fast jag egentligen inte trodde att någon skulle orka köra ut till obygden och se där: folk tyckte tydligen att det var mödan värt för nu har jag blivit av med i princip allt!

Jättehärligt att kunna glädja andra och tydligen är våra plommon ”top class” enligt de som förstår sig på 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Magdalena Haupt Eriksson

    Vårt plommonträd nästan går sönder av all frukt för fjärde året eller så. Tänkte det skulle behöva vila nån gång, men nej. Gott om Aroma-äpplen men färre Cox Orange. Inte ett enda päron. Verkligen spridda skurar i min trädgård i år. Smart att sälja!

    Svara
    • Birgitta

      Åhhhh…har du Cox Orange….enorm avund!!!!

      Enda äppelsorten jag äter!

      Vårt plommonträd HAR knäckts; först en stor gren pga storm nyligen och i förra veckan klövs nästan hela stammen så gissningsvis har vi inget levande träd nästa år.

      Tur i oturen att det var plommonträdet eftersom vi ändå inte äter frukten, det hade varit mycket tristare om det hade varit äppelträdet.

      Jag har sedan vi flyttade ut på landet noterat att det är ganska vanligt att folk säljer allt möjligt utmed vägar/sina trädgårdar osv.

      Många säljer blomsterbuketter, andra säljer diverse bärplantor, ägg, honung osv.

      Jag ska inte påstå att jag blev rik på plommonen *ASG* men det känns tacksamt att sälja förmånligt till mycket tacksamma köpare samtidigt som jag inte bara skulle slänga allt på komposten.

      Jag vill inte heller locka dovhjortar och vildsvin- såg att de förstnämnda var mycket intresserade av grenen som knäcktes och hade ätit upp allt!

      Svara
  2. Anna

    Vi hade massor av plommon förra året och i år noll. Inte en frukt i trädgården (vi har äppleträd, päron, persika, och plommon). Nu har vi i alla fall massor av björnbär men de är inte särskilt goda i år.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>