En fin form av ideellt arbete

Härom dagen var Henrik och jag på Erikshjälpen i Genarp (den närmaste byn sett till Ryhus) och just den gången hittade vi inget av intresse. Och så är det på Erikshjälpen tycker jag; ibland kan man fynda en hel del, ibland någon enstaka grej och ibland inget alls.

Jag har tidigare köpt en hel del krukor, en stor spegel som numera sitter i ridhuset, en snöskyffel, en stol som vi har i sovrummet och annat smått och gott.

För att inte gå tomhänt därifrån sist köpt jag tygpåsen på bilden och nu ska ni få höra storyn om dessa tygpåsar:

Det är tydligen så att en kvinna köper tyg på Erikshjälpen, syr en massa tygpåsar i tre olika storlekar (min är mellanstorleken) som hon sedan skänker tillbaka och som Erikshjälpen säljer mycket billigt (min kostade 15 kronor).

Vilket fint sätt att volontärarbeta med något man tycker om, eller hur?

Och jag köper ju hellre en sådan tygpåse som jag kan återanvända x gånger än lägger pengar på de tråkiga påsarna man kan köpa i affärerna.

Ett annat tips är att ha sådana här tygpåsar liggande hemma och sedan ge bort tillsammans med valfritt innehåll när man tex går bort eller när någon fyller år. I stället för presentpapper som bara hamnar i soporna direkt.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Har vart lite av en hobby att åka till olika Erikshjälpen och fika med barnen nu när jag vart föräldraledig:) en hel del barnkläder har hittat hem och olika bakformar fick följa med till sandlådan tex. Tror personen som syr påsarna i Genarp också syr förkläden för det hänger ofta hemsydda fina sådana där. Har ett till lilltjejen när hon är med och lagar mat och köpte ett till mig själv som jag har när jag rotar i trädgården.

    Svara
    • Birgitta

      Så smart med förklädena! Det är säkert samma kvinna.

      Jag föreslog att de skulle skriva en liten infoskylt om hennes fina arbete vid kassorna (där påsarna hänger), dels för att hon förtjänar uppmärksamheten och dels för att jag tror ännu fler hade köpt då.

      Svara
  2. Åsa T

    Hon gjorde fina med julmotiv som jag slog in mina julklappar i, mycket roligare än julklappspapper. Tips till nästa jul.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>