Tisdag- liten update

Idag har Frenchie och jag varit hos veterinären; detta var det andra återbesöket efter stamcellsbehandlingen.

Veterinären tycker att han ser bättre ut men det finns en kvarstående hälta som det återstår att se om den kan försvinna med stötvågsbehandlingar (han fick en förra tisdagen och en idag och ska ha en på måndag).

Så vi ger inte upp än utan behandlar och ger det tid- det är väl det jag kan säga i dagsläget.

Dock är denna typ av skada inte av det slaget att enbart tid i x månader kan ge en ohalt häst så att bara släppa Frenchie i en hage tex och prova att sätta igång honom om ett halvår eller mer är inget alternativ.

Jag har funderingar på att köpa en häst till oavsett utgång men problemet är pengar. Den typ av häst jag vill ha kostar mer än jag i dagsläget har så den ekvationen måste jag i så fall lösa på något vis.

Jag har både en tredje box och t.o.m. 3 stora hagar så just den biten är klar men som sagt så handlar det om att ha råd med själva köpet. Så även med detta får jag se hur jag ska gå vidare.

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Johannes

    Har du funderat på annan hästras? Exempelvis en nättare Nordsvensk kan gå långt inom dressyren, likaså PRE, Lusitano och liknande. Plus att de är något mer hållbara….

    Kanske börja leta häst och titta utanför bekvämlighetszonen? Det finns många fina dressyrhästar som inte är SWB och halvblod.

    Självklart får du ingen ”ny” Frenchie, men kanske en häst med bra temperament som du kan utbilda och med tiden komma upp i samma klass?

    Som jag har förstått det älskar du att träna och självklart är det inte samma sak som att sitta på en välutbildad häst, men det finns många hästar som inte är så dyra som kan komma långt och som du framförallt kan ha roligt med.

    Blir Frenchie bra kan du ju alltid sälja och göra en liten ”vinst” på det hela. En välutbildad häst är alltid lättsåld, oavsett ras.

    Svara
    • Birgitta

      Tack för input!

      Eftersom jag vill ha en häst som är lämpad för dressyrtävlande på minst medelsvår nivå är bra gångarter viktiga för mig och att hästen är snäll och har egen bjudning.

      Så det är det jag kommer att leta efter.

      Ingen häst yngre än 6.

      Så vi får se vad det kan bli och om det ens blir något.

      Ska jag köpa en häst till ska det verkligen vara en häst jag känner WOW inför! Inte bara köpa för att ha något att rida på.

      Svara
      • Johannes

        Min barndomshäst var en arab, tävlad upp till msv dressyr.

        Vad jag vill ha sagt är att andra raser också kan gå msv dressyr.

        Sen förstår jag fullständigt att du vill ha rätt häst, men kanske bara ett litet tips att leta utanför din komfortzon.

        Svara
  2. Marie

    Jag tror inte att man blir lycklig av ekonomiskt överflöd, men det går inte att förneka att pengar öppnar dörrar och underlättar.
    Att ”titta” efter en lämplig häst kostar ingenting och kan kännas uppmuntrande för själen när du blir nedstämd av hältan.
    När det gäller pengar kanske du ska fundera över om du kan göra någonting för att öka dina inkomster och spara till ett startkapital. Du säger att du har gott om fritid. Det är ju en bra början. Kanske kan du t.ex. hålla ridlektioner, hyra ut ditt ridhus….eller någonting helt annat.
    Ingen vet hur lång tid det kommer att ta för dig att hitta en annan häst. Vem vet hur mycket pengar du hinner spara ihop tills dess.
    Någonting annat som du också kan göra är att träna och tävla någon annans häst.

    Svara
    • Birgitta

      I sak har du MKT rätt bortsett från att det är näst intill omöjligt att låna en vettig häst. Sagt utifrån ganska stor erfarenhet i frågan.

      Annars gör jag redan MASSOR för att öka mina inkomster och pensionssparar mycket.

      Och det är däri ”problemet” (läs: dagens i-lands problem) ligger; jag HAR pengar men vill inte ta av mitt pensionssparande för att köpa en häst till. Och de pengar jag har till ”övrigt” räcker inte. Som sagt; i-landsproblem utan dess like och nästan pinsamt att säga det men jag ville ändå förklara.

      Men absolut tillkommer det pengar även på övrigt-kontot och som du skriver så kan det ta lång tid att hitta en häst till. Det tog en hel del månader med Frenchie och det var enbart pga kontakter som jag ens hittade honom- han var inte utannonserad.

      Svara
      • Marie

        Man ska inte skämmas över att man är försiktig med sina pengar. Må så vara att man inte blir lycklig av pengar, men man blir garanterat olycklig om man är pank och har kronofogden efter sig. Detta är dess värre inte så ovanligt bland hästfolk som har tagit på sig för mycket skulder och kostnader.
        För övrigt är jag tacksam för mina ”I-lands problem”. Så länge jag känner att dessa är problem har jag inga allvarliga problem, typ livshotande sjukdom, inget hem och ingen mat…

        Svara
        • Birgitta

          Finns ju dom som köper häst via banklån; DET är jag extremt tacksam över att jag inte gjort.

          Hur kul hade det varit att behöva betala av lån på en häst som kanske inte längre finns medan lånet är kvar under x år?

          Svara
    • Anna

      Fy vilken eländig otur. Jag håller tummar och tår för att läkningen går stadigt framåt så att Frenchi blir återställd.

      Svara
  3. Frida

    Ett tips är att sätta ut en egen annons om vad du söker för häst, ibland finns det guldkorn som av ngn anledning inte är ute på annons. Jag hittade min pärla hos uppfödaren på det sättet. Fick många svar och en hel del som var intressanta. Just nu är det nog dessutom rätt mkt prutmån på många hästar så möjlighet till fynd finns nog.

    Svara
  4. Minstral

    Finns det någon prognos på huruvida han kan bli frisk/fullt ridbar eller det är bara vänta och se? Tänker hur det ser ut för andra med samma typ av skada.

    Svara
    • Birgitta

      Det är tyvärr väldigt olika hur hästarna svarar på stamcellsbehandling och det är ännu en inte så vanlig behandling i Sverige.

      Det finns hästar som blivit fullt ridbana även för tävling.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>