Tristan Tucker

Igår var jag på en clinic med Tristan Tucker i Flyinge och det var både trevligt och intressant.

Han visade lite om sin filosofi och hur han arbetar med hjälp av 2 olika hästar och man fick möjlighet att ställa några få frågor.

”Så klart” var det mest lite ”skrap på ytan”, dvs man kan efter clinicen inte åka hem och applicera det man sett på sin egen häst och tro att allt man vill/ har problem med ska falla på plats men däremot kan man få en uppfattning om huruvida Tristans metod är något man tror på och är intresserad av att lära sig mer om.

Han säljer livstids utbildningar på nätet så är man intresserad kan man googla efter dessa.

För att inte själv försöka förklara hans tankar osv hänvisar jag till denna artikel på engelska som jag tycker ger en del insikt.

För egen del tror jag absolut att det finns en del att hämta i arbetet med min egen häst som med vissa saker är såååå ”lätt” och precis som jag vill ha honom medan annat inte alls är speciellt trevligt eller säkert (tex hans periodvisa istadighet vid uteritter).

Vi i Skåne är lyckligt lottade att ganska frekvent få möjlighet till olika former av inspiration/ utbildning från många olika håll och jag ser det som en chans att inte bara träffa likasinnade i ett trevligt sammanhang utan som en möjlighet att lära mer.

Tyvärr menar jag att informationen om detta evenemang var minst sagt bristfällig och jag vet att långt fler än jag upptäckte clinicen mer av en slump och det är synd tycker jag.

Konstigt också att arrangörerna inte såg sin chans att både sprida sitt budskap och rent krasst tjäna pengar; det fanns platser kvar på läktarna som säkert hade fyllts med bättre promotion.

Någon av mina läsare som var där? Vad tyckte ni?

Självklarheter? Gammal skåpmat? Har ni sett ljuset?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Ozén

    Clinicen var en del av ett större evenemang med forskare inom hästvälfärd från hela världen. Min sammanfattning av dagen var att det börjar med en själv och att man själv måste utvecklas. Det tog även Tristan upp på eftermiddagens panelsamtal. Anna Blomgren återkom också till det under sin clinic.

    Svara
  2. Tinne

    Superintressant tyckte jag, han är bra på att förmedla. Tyckte dock hästarna va lite väl like, för min del hade det varit intressant med en äldre häst, eller en introvert typ med låg energi.

    Svara
  3. Lotta

    Absolut för lite info om att dessa dagar skulle vara och att Tristan tucker skulle vara där! Fan rent ut sagt.. TRTMethod alla dagar i veckan! Det hjälpte mig och min häst att lära min häst hur människovärlden fungerar och hur jag kan hjälpa honom över ”ljud över huvudet trauma” som gjorde att han ville fly

    Svara
  4. kattis

    Råkade oxå ’snubbla’ över info om clinic, så håller ju med om dålig/missriktad marknadsföring. Och visst kunde de letat upp två olika hästtyper? Som redan Tristan-frälst – följer sporadiskt på sociala medier, har inte köpt onlinekurser, men sett honom ett par gånger tidigare – är jag imponerad av hans utveckling. Hans tänk & metoder är i grunden densamma enligt mig, men han har tagit det vidare ’mentalt’. Alltid roligt med människor som fortsätter utvecklas, han skulle säkert kunna sälja ’gamla’ kurser rätt länge men verkar ha ett genuint intresse för hästvälfärd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>