Skit-korkade hundägare

Alltså…jag må vara överdrivet lätt-upprörd i vissa avseenden men jag blev ärligt talat skitsur (observera ordvitsen) när jag hittade denna påse lagd vid uppfarten till vår gård!

Vi bor som ni vet helt ”off” ute på landet och närmaste granne finns någon kilometer från oss. Men man ser ju tydligt att det bor någon på Ryhus och har till 500% förstått att bajspåsen skulle om inte annat observeras om inte också städas bort.

Skåneleden går typ 100 meter från vår gård och på denna går, springer, cyklar och kör människor på helgerna så det finns många som skulle kunna vara potentiellt skyldiga, i alla fall de med hund.

Och att placera ut hundbajspåsen som ni ser på bild är höjden av idioti och jag måste fråga mig några saker:

1. Varför plockar man ens upp hundskit mitt ute i ingenstans där allt som finns är grusvägar, skog och åkrar?

2. Och om man nu tycker att man är så himla duktig och vill förhindra att någon trampar i hundskit i naturen- vem förväntar man sig ska städa bort påsen efter en? Tycker man att de som bor på gården 100 meter ifrån där man lagt påsen ska fixa detta? Eller ska den bara ligga där i flera år?

Hade jag bara stött på detta urusla beteende en enstaka gång hade jag inte reagerat så starkt men jag har sett det “överallt”- inne i små samhällen, i storstäderna och som synes även ute på landsbygden.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Jag trodde att detta bara hände vid min gård.
    Det har pågått i åratal kanske en till två gånger i månaden. Jag har försökt att lista ut vem som gör det, men har hittills inte lyckats.
    Kan bara hålla med om att det är ett extremt märkligt beteende. Det hade varit bättre om personen ifråga INTE hade stoppat bajsen i en plastpåse. Om det är något som stör mig mer än att lämna bajs på min infart så är det att lämna plast/skräp i naturen.

    Svara
  2. LenaB

    Det där stör jag mig supermycket på också, och jag förstår verkligen inte logiken med det (finns det ens någon??). Jag har ju inte hund själv, men det händer ju att jag går ut med ngn av släktens hundar och då tycker jag att det finns två lägen; hunden sätter sig i högt gräs/oländig terräng en bra bit från väg/stig och då tar jag inte upp, alt hunden sätter sig där det finns risk att ngn kliver i det och då tar jag upp bär med påsen och slänger den i soptunna eller hemma. Ganska enkelt kan tyckas.
    En gång konfronterade jag faktiskt en hundägare som lagt sin påse på mitt hästsläp! Denna sa då att den inte ville bära med sig påsen utan skulle ta den när den passerade på tillbaka vägen igen. Det slutade med att hundägaren bar med sig sin påse haha

    Svara
    • Birgitta

      Det där skitsnacket (observera ordvitsen) har jag också hört; ”jag tar påsen på hemvägen”!

      Men nej, det gör många INTE!

      I fallet hemma hos mig hittade jag påsen tidig måndag morgon och det går typ aldrig folk där på vardagarna medan det är många som går där på helgerna. Så den påsen skulle möjligen hämtas nästa helg grrr!

      För övrigt samma idioti i vissa stall jag stått;

      Hästen skiter på stallgången innan ridning och ryttaren säger ”jag tar upp det SEN”, läs; efter ridpasset!

      Jaha…så vi andra ska lukta på skiten på gången i en timme eller ställa upp vår häst så att den riskerar att trampa i högen eller så ska småfåglar picka sönder högen innan ryttaren till den skitande hästen fått ”tummen ur”! Ta upp DIREKT- hur svårt kan det vara?!?!

      Och att lägga hundbajspåsar på någons släp saknar jag ens ord för!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>