Torsdag- snöfritt!



Idag hade prognosen lovat/ hotat med snö men av den blev det inget- bara en del regn.

Eftersom det stod hinder framme i ridhuset i morse passade jag på att hoppträna.

Började passet med att få Archie eftergiven åt alla håll och kanter i en lite lägre form- just formen är nog det han (peppar peppar) aldrig någonsin haft problem med och det är därför något jag aldrig känner att jag behöver arbeta aktivt med.

Däremot behöver vi arbeta med lösgjordhet och att Archie LÄTT följer mina tygeltag och det fungerade väldigt bra idag trots att jag red på mitt ponnyhack.

Även hoppningen gick fint- vi hoppar ju inte några jättehöjder precis utan snarare hinder på knappt en meter och det känns att Archie inte riktigt tar i så som han skulle kunna. Dock hoppar han villigt och korrekt och det är det jag tränar- något hopptävlande är inte aktuellt för oss och jag ser därför ingen anledning att riskera något genom att hoppa högt- framför allt som jag är ensam i ridhuset.

Efter hoppningen red jag ytterligare lite ”ponnyhacks-dressyr” och eftersom hoppningen brukar ha en väl lösgörande effekt så ville jag knappt sluta att rida- så bra kändes det!

När jag hade jobbat färdigt på jobbet och fixat till Archie, box och foder i stallet var klockan inte ens fem så jag passade på att ta makens hundrastningspass så att jag kunde se Soya i dagsljus för en gångs skull höll jag på att säga.

Skämt å sido men det är nästan alltid mörkt när jag kommer hem på vardagarna fast inte länge till- härligt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Christel Klang Stjernfeldt

    Vaddå snöfritt! Här har snöat sedan lunch och ska snöa hela natten! Och så blåst på det…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>