16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Men det behöver inte vara så. Min sambo kommer mer än gärna till stallet av sig själv 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Och min man är extrem åt andra hållet- han har ALDRIG varit i nuvarande stallet. På ridskolan var han en hel del dock.

      Men jag tycker att det oftast är ”nyhetens behag” när partners följer med och det är väl inget konstigt med det egentligen, inte om de inte själv har ett djur/hästintresse.

      Så roligt är det väl inte att stå och titta på när någon mockar eller rider runt lite i ridhuset 🙂 ?

      Svara
      • Sofia M

        Visst är det oftast så. Min sambo red några terminer i högstadiet och nu vill han ta upp ridningen igen.
        Jag har inga problem med att vi delar det intresset. Är ju inte så att han är med mig varje dag när jag jobbar utan han kommer och tittar när jag rider om han har möjlighet 🙂

        Svara
  2. Prick

    Min sambo kommer till stallet och ibland följer han med på tävling. Man får vårda det ❤️ man har.

    Svara
    • Birgitta

      Som tur är finns det andra sätt att visa kärlek än att vistas i ett stall 🙂 !

      Jag skulle för övrigt inte vilja ha min man i stallet- det är min ”viloplats” och där vill jag ha egentid.

      Svara
  3. G

    Haha ja det stämmer nog rätt bra. Jag red inte när jag träffade min man men han hade nog följt med i början. Han är inte speciellt intresserad av att följa med nu men efter att ha groomat på tävling åt mig så är han inte omöjlig, så länge han bara behöver köra bil ut i skogen och servera oss och INTE behöver hålla i hästen 😀

    Svara
  4. Jenny

    Jag tänker att det även är åt andra hållet: jag följer inte med när han utför sina hobbyer. Är det inget som jag själv tycker är kul (och då skulle göra till min egen hobby även) så är det rent ut sagt skittrist att se på när någon annan sysslar med sin hobby.

    Svara
    • Birgitta

      Kunde inte hålla med mer Jenny. Livet är för kort för att slösas bort på att göra saker som man inte måste och inte vill.

      Svara
  5. Anna-Kajsa

    Jag följer fortfarande med min man till stallet 😉 Och jag tycker det är bra att vi delar intresset, när skulle vi annars hinna ses och umgås?

    Svara
  6. jeguo

    Min man är allergisk, trist men sant…
    Han hjälper till med sånt han kan, kör traktorn tex när jag hämtar balar, sprider ut skiten, lagar saker. Om det inte är för långt följer han med till flickornas tävlingar.
    Innan barnen kom så var han med mer men när vi flyttade till vår gård fick han en allergichock så nu är han mer försiktig
    Han delar egentligen intresset men kan inte vara delaktig
    Jag är aldrig med på endurobanan, men det beror ju på att jag redan är upptagen med tjejerna och hästarna

    Svara
  7. Tulip

    Instämmer med Anna-Kajsa att jag är glad att ha sambon blivit smittad av mitt hästintresse. Med heltidsjobb och pendling skulle vi ju knappt ses i vaket tillstånd under veckorna annars. Det är också väldigt skönt att slippa försvara penga och tidsåtgången.

    Svara
    • Birgitta

      Förstår dig även om vi löst det på annat sätt.

      Jag är i princip alltid hemma efter 17.30-18.00 så vi ses ju flera timmar/ dag ändå. Och delad ekonomi tycker jag är perfekt.

      Svara
      • Tulip

        Jo beroende på arbetstider och annat blir det ju olika. Själv jopbar jag som lärare vilket ju innebär 45 timmars arbetsvecka och har ca en timmes resväg åt varje håll vilket innebär att jag oftast är hemifrån från kvart över sex till sex eller sju på kvällen och sen återstår stallet, inte många timmar över sen. Vad det gäller ekonomin så visst delad ekonomi gör ju att det inte direkt belastar partnerns ekonomi men i många fall gör den ju ändå det indirekt iom att pengar som kunde gått till gemensamma saker som resor, dyrare boende osv som gynnar båda parter istället går till hästen det tar tid och pengar från saker man kunde gjort ihop. Inget som jag har personlig erfarenhet av men som jag märkt av bland mina bekanta och som jag även kan ha förståelse för sett från den icke hästintresserade partnerns sida.

        Svara
        • Birgitta

          Jo, jag har också sett det, framför allt i de fall då man har barn och/ eller den med häst har en väldigt tight budget som ”bara” räcker till hästutgifter och knappt det.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>