Idag var Vicke och jag åter hos X och rubriken säger väl allt 🙂 ?
Hade jag haft råd hade jag faktiskt låtit X rida 2 gånger i veckan, i alla fall i perioder och detta trots att jag själv längtar efter de egna dressyrpassen och tycker att de känns bra.
Men jag tror att jag med X:s hjälp hade kunnat komma ännu bättre ”framåt” och varför inte?
Jag har för lite rutin för att på egen hand pyssla med tex piruetter, passage och seriebyten när det blir aktuellt och det hoppas jag verkligen att det BLIR inom en inte allt för fjärran framtid.
Men men…den dagen den glädjen, här och nu är det väldigt kul att få hjälp av X på den nivå vi befinner oss i dagsläget.
Jag känner att denna kommentar kan uppfattas som ”näbbig” eller gnällig men vet ju vem du är så jag tror du kan läsa den med förståelse för hur jag menar och inte alls som om det vore ett nålstick 🙂
För det var inte alls tänkt som någon pik utan en ärlig reflektion:
Men nu tränar ju Vicke också på en högre nivå än ni tävlar? 😀
Vadå träna byten och tävla MsvC?
Och prata om passage och seriebyten inom en snar framtid?
Serierna dyker förvisso upp ”redan” i MsvA men passage kommer först i det ”nya” övergångsprogrammet Intermediarie IB, tidigare först i Int A resp B, och det är ju fyra nivåer (MsvB-MsvA-Int 1-Int 1B) över er nuvarande nivå?
Kan du nu inte liiiite hålla med mig om att nog tränar man på betydligt högre nivå än vad man visar upp på tävling? 😉
Eller kanske du snart håller med mig, det är väldigt kul att känna att man KAN sakerna på tävling och de är inte svåra och likaså väldigt kul att träna på utmanande och svåra saker på träning så för mig känns det lysande förstås! 😀
(fast som du vet, och jag också gör, är det ju grundridningen som är grejen. Att kunna rida hästen lösgjord, på hjälperna, i en bra form och med en för nivån bra samlingsgrad är ju vad som avgör hur tävlingsprestationen kommer se ut och inte vilka rörelser man rider på träning. Det här är mer en fortsättning på en tidigare diskussion som Birgitta och jag har haft, och det kan låta som om jag tycker att de rörelser man utför räcker för att kunna tävla en viss nivå men sanningen är ju att grunderna måste vara tillräckligt bra för den önskade tävlingsnivån för att det ska vara någon mening att starta den. Men ska man skriva så att ingen någonsin kan missförstå får man nog börja på en ny bibel eller så, så jag tar risken och postar detta ändå ;))
Och du skrev inte inom en snar framtid såg jag nu, utan att det inte förhoppningsvis var så fjärran. Sorry!
Kommentaren som sådan står jag dock för 😉 men jag ska inte lägga ord i munnen på dig! 😀
Nej, jag tycker inte att jag tränar på en MYCKET högre nivå än vad jag tävlar, det var det relativa ordet MYCKET jag hängde upp mig på och som du använde tidigare.
Jag tävlar MSV C och för att kunna BÖRJA tävla MSV B måste jag rimligtvis träna på galoppombyten, eller hur 🙂 .
Vi har redan sedan tidigare konstaterat att vi resonerar olika vad gäller när det tex är dags att ”gå upp” i klasserna.
Om vi ska ta dig som exempel hade JAG om jag var du tex aldrig mer startat LA (men det kanske du inte tänker heller?).
Du har redan VUNNIT på en HÖGRE nivå än LA, dvs MSV C 4 ggr (!!!!), dvs ni som ekipage får anses verkligen platsa där för man vinner inte 4 gånger inom löppet av ett halvår (och på ganska få gjorda starter) av en slump.
JAG hade ansett mig för ”överkvalificerad” för LA och hade satsat på att befästa bytena så att jag kunde starta MSV B när detta var gjort.
Men som sagt; vi gör som vi vill- både du och jag och det finns inga regler som stoppar våra olika sätt att resonera. Inget är ju heller rätt eller fel utan bara tycke och smak.
Fast jag skrev inte MYCKET utan:
”Jag har också insett att för att tävla på en nivå tränar man på en betydligt högre nivå än vad jag tidigare förstått, så jag hoppas kunna rida ganska häftiga grejer på träning framöver. Amatör som jag är med min första riktiga tävlingshäst tycker jag vi gör otroligt coola grejer redan nu på träning!”
Så målet är förhoppningsvis MsvA/StG men nog tror och hoppas jag få rida helpiruetter, de enklare saxarna och lite jobb med passage och piaff även om jag inte tror vi kommer klara att ha så bra GRUNDRIDNING att vi kan vara med och tävla på den nivån.
OK, fast för mig är MYCKET högre nivå och BETYDLIGT högre nivå i princip samma sak.
Sedan tycker jag, som jag också nämnt tidigare, att man absolut kan ”leka” med egentligen hur avancerade grejer som helst på träning, särskilt om hästen har fallenhet för något speciellt, tex piaffanslag, även om man aldrig planerar att tävla svår dressyr.
Det jag däremot hade tyckt hade varit konstigt var om man tex mer ”seriöst” tränade på…tja tex piaff och liksom verkligen la fokus på detta på merparten av träningarna för att sedan tävla…tja…typ LA eller MSV C.
Men åter igen; man får så klart träna på precis vad man vill och tycker är roligt/ befogat/ whatever.
OCH!
Nu spammar jag dig! 😀
Så himla kul att samarbetet med X är igång igen!!
Du funderar inte på att träna själv också för honom? För visst håller han träningar också förutom att han är en duktig ryttare som visar väldigt välridna unghästar (tycker jag) på unghästchampionaten?
Ja, det är JÄTTEROLIGT att samarbeta med X- vi tycker väldigt lika om det mesta kring ridningen av både Vicke och tidigare Kreon.
Och X ger lektioner ”för jämnan” men tyvärr sätter min ekonomi stopp för eget tränande för honom.
Jag tränar ju redan för Christina en dag i veckan och värderar i dagsläget MER att X rider än att han undervisar mig eftersom jag som sagt inte har råd med båda delarna.
Och jag tycker ju egentligen inte att jag har några ”problem” med Vicke- jag vill ”bara” att någon skickligare gör det som hade tagit mig längre tid och där det finns risk att jag hade krånglat till det och/eller gjort det svårare än det behöver vara.
Jag önskar också jag kunde låta någon duktig rida T en gång i veckan. Men fast det ju finns massor med duktiga ryttare här i Sthlm så är jag rädd att duktigheten kanske inte ”räcker till” för min T, och hur ska man kunna välja?
Du får kanske prova dig fram helt enkelt? Gärna efter att ha tagit referenser och/ eller sett personen rida samt pratat med denne. Så gjorde jag med X.