Varför hundar älskar hästbajs!

Om ni har hund OCH häst har ni säkert noterat att hästens avföring ofta är ett populärt mellanmål för hunden.Vidrigt? Tja….måhända om man är äckelmagad men själv har jag aldrig brytt mig utan låtit Soya käka enligt devisen ”lite SKIT (bokstavligt då ha ha) rensar magen”.

Och nu läser jag följande intressanta kommentar på nätet:

”Enligt veterinär innehåller det (hästbajs) mjölksyrabakterier och andra mikroorganismer som är nyttiga för hundmagar. En bekant med hund med problemmage blev hitskickad av vet. för att hämta hästbajs som hunden kunde äta.”

Där ser man!

Dock varnas för att låta hunden äta bajs av en häst som precis avmaskats då maskmedlet kan vara mycket giftigt för hunden.

Själv är jag övertygad om att djur som får normalt med föda (dvs inte svälts eller bantas) till 99% ”vet” vad som är bra för dom och inte.

Så jag kommer absolut att fortsätta att låta Soya vara en skit-ätare fast det kanske också förklarar varför jag aldrig har gillat att hon slickar mig i ansiktet :-)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>