Snillen spekulerar

Fråga på ett forum:

”Hej har en 18-årig ponny som är halt bara i trav höger fram. Inte varm och inte öm någonstans. Tror ni på sträckning?”

Alltså….att folk ens ids komma med sina spekulationer är för mig en gåta; som den kvinna som svarar:

”Nej tror det sitter under carpus”.

Jag vill påstå att det är OMÖJLIGT att öht svara på en så allmänt hållen fråga- håller ni inte med så motivera GÄRNA varför!

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anneli

    Hade man sett hästen och hur den rör sig kan man spekulera/diskutera men inte bara från en främmande. Tycker det är skrämmande hur folk hellre litar på andra än att kontakta veterinär. Sedan är det en annan sak om man fått ett luddigt veterinäruttalande och därefter frågar om andra haft erfarenheter inom detta. Eller som när man ringer en vän o frågar om råd. 🙂

    Svara
  2. Frida

    Med tanke på att en veterinär behöver se hästen på raka och böjda spår, böja, palpera och ev. släcka ngn led eller röntga för att bestämma vad och var en skada är/sitter så borde det vara självklart att man inte kan svara på detta på ett forum. Begriper inte hur folk så tvärsäkert kan uttala sig om saker på detta sätt, men ju mindre man vet desto enklare svar har man antar jag….

    Svara
  3. LenaB

    Hjälp!!!! Varför inte bara ta ut veterinären??? Om hästen är halt så det tom syns så är den halt, svårare än så är det inte, det är en veterinär som ska redan ut vad det sitter och hur man bäst behandlar det… Och att ställa diagnoser på det här viset på ett forum är helt vansinnigt!!

    Svara
    • Birgitta

      Men Lena….en veterinär tar ju BETALT!!!

      Då är det väl bättre att få snabba gratissvar av vilt främmande människor som aldrig har sett hästen!!! Inte?

      Svara
      • LenaB

        Jo, just det, det är ju det där med hästar…de kostar pengar att ha – bör man kanske ha med i beräkningen när man skaffar en…

        Svara
  4. Ingela

    Den där sidan är så otroligt intressant. (Allt är inte dumt.) Underhållande om inte annat. Hitintills mest roliga i det forumet är den där klippmaskinen som föväntades laga sig själv i kartongen över sommaren.

    Svara
      • CeciliaL

        Den ar verkligen underhallande! Just den dar traden tror jag de flesta sa ta ut veterinar, men flera tvarsakra sa att veterinarer ar ju saaaa himla HOPPLOSA (och dyra!) att man ska ta ut nan ’equiterapeut’ istallet och de kan definitivt GENAST hitta vad felet ar, medelst handpalaggning, typ. Om man har SA himla hopplos veterinar att de ’bara tar betalt’ och ’aldrig’ astadkommer nagot annat an att skicka faktura, da far jag saga att da tycker jag man sjalv ar dum i huvudet som inte letar ratt pa en battre veterinar! (inte for att jag tror att det direkt kryllar av veterinarer som bara tar betalt och aldrig vet nagot eller kan nagot – det ar val snarare ratt manga hastagare som har helt orealistiska forvantningar).

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>