Måndag- hårvård

Idag har jag äntligen tagit tag i mitt eget hår, eller rättare sagt låtit en frisör göra det.

Insåg härom dagen att jag inte varit och klippt mig på över 4 månader och det är på tok för länge.

Henrik gillar att borsta mitt hår (de’ ni tjejer…det är vardagslyx….) och det har känts lite väl trassligt efter tvätt så det var hög tid att klippa bort allt slitet.

Nu sitter jag med hårfärg i det- vill inte ha grått hår på många år ännu.

Vickes hår blev också omhändertaget idag- han var så svettig efter dagens dressyrpass i ridhuset att det fick bli en varmvattendusch.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Var hos frissan förra året. Första ggn på sju år. Tyckte det var dax att klippa slitna toppar… Hon kammade ut håret efter schamponeringen, sen klippte hon rakt av … Då menar jag rakt av. Förlorade 15 cm både friskt och slitet hår… Aldrig mer den frisören kan jag säga.

    Svara
    • Birgitta

      Låter helt galet.

      Jag får alltid frågan hur mycket som ska klippas och jag brukar svara ”ta allt som är slitet”.

      Den frisör jag går till nu har salong 50 meter från vår bostad så jag kan inte skylla på avståndet i alla fall och inte priset heller för den delen (310:-).

      Dessutom brukar jag kunna få tid samma dag.

      Svara
  2. Manda Stillnert

    Dags för mig med, klippte mig i mitten på sommaren senast. men är lite snål dels för att de kostar närmare 500 kronor att klippa sig på de stället jag tycker är okej, här i stan är de ingen ide för de som är bra är oftast fullbokade i flera månader framöver ..

    Svara
    • Birgitta

      Jag har aldrig varit så kinkig med just klippning då jag har en enkel frisyr som ”alla” kan klippa.

      Har tom klippt mig utomlands på semestrar 🙂 .

      Svara
  3. DRESSYRLIV

    Det är så sjukt dyrt att gå till frisören. Vi försöker klippa varandra hemma men om det är slingor som gäller (jag vill vara ljus) så kostar det ju över tusen spänn! Men man blir fin 🙂

    Svara
      • DRESSYRLIV

        Nej det var billigt! Jag menar mer att slingor är dyrt 🙂 sedan behöver Markus klippas ganska ofta och jag gör fet snabbt och lätt för en gratis peng 🙂

        Svara
  4. Anna

    Jag kan inte tycka att det är speciellt dyrt att klippa sig. Betalar runt 500 kr för klippning. Tänker man på att det ska bekosta lokalhyra, lön, skatter och avgifter så blir där inte mycket förtjänst. Så ja, mycket pengar men inte dyrt.

    Svara
    • Birgitta

      Har förstått att priset på klippning kan variera oerhört och går man till något ”inneställe” kan man säkert få betala mycket men det är ju frivilligt och känns helt onödigt i mitt fall.

      Svara
  5. Trasselkvast

    Kostar ca 3000 varje gång jag klipper/slingar/färgar mig. Hur är det möjligt att få det bra/skonsamt för 500 kr gången, obegripligt för mig?

    Svara
    • Birgitta

      Fast varför skulle en klippning för 500:- vara orimlig?

      Beroende på frisyr och hårlängd kan en klippning ta 30 min= timlön tusen spänn….ganska bra tycker jag.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>