Dagens (ridklubbs)fråga

Idag vill jag veta varför ni är medlemmar i/ tävlar för en viss ridklubb?

Var det ett medvetet val eller mer att detta är den klubben som ligger närmast ert stall?

Har ni bytt klubb flera gånger och varför i så fall? Pga flytt, missnöje eller annat?

Själv har jag (surprise, surprise…) alltid varit medlem i samma klubb (Malmö Civila Ryttarförening, yey) och alltid tävlat för dom.

Blev medlem 1981 tror jag (möjligen 1980) och har alltså aldrig varit ”otrogen”.

Att jag blev medlem till att börja med berodde på att det var där jag började rida på lektion och att det blev just denna klubb berodde i sin tur på att jag hade en klasskamrat som hade ridit på MCR i flera år och rekommenderade ridskolan.

När jag köpte egen häst efter några år stallade jag upp den på ridskolan och när det blev dags att tävla blev det också naturligt att göra detta för klubben.

Jag är ju inte känd för att gå i fronten för diverse förändringar så när jag efter mer än 20 år flyttade dåvarande hästen (Archie) från ridskolan till nuvarande anläggning i Grevie var det inte tal om att byta klubb.

Dels finns det ingen klubb på själva anläggningen och dels har jag aldrig sett några skäl att byta.

Det är inte så att andra klubbar har ”jagat” mig och erbjudit mig något mer än vad jag får av ”min” klubb (läs: INGENTING ha ha ha) även om jag vet att det på sina håll förekommer att tävlingsryttare får hela eller delar av licensen betald, vissa sponsrade träningar osv.

Jag har fortfarande knappt 2 mil till ”min” klubb och även om jag numera aldrig besöker den rent fysiskt så att säga så känner jag ju många människor där och vill som sagt fortsätta att vara medlem och tävla även om vi är en mycket liten skara som tävlar i just dressyr.

Så….så resonerar jag- hur har ni resonerat?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag är medlem i en klubb som finns 4 mil från mig. Det är inte närmaste klubben. Jag har ju flyttat runt en hel del i landet i mitt vuxna liv, vilket gjort att jag bytt klubb lite då och då. När jag flyttade hit hade jag ingen tävlingsbar häst. Jag åkte till närmsta klubben med mina båda unghästar några gånger, och löshoppade lite – och så blev jag medlem där. När jag sedan började tävla blev jag kontaktad av några dressyrryttare i klubben där jag är med nu. Då den klubben har aktiva dressyrryttare på alla nivåer och anordnar tävlingar på alla nivåer tyckte jag att det var en bra idé att tävla för dem. Även min tränare är medlem i klubben. Vi har god sammanhållning, och det finns alltid klubbkamrater ute på samma tävlingar som jag. Det gillar jag! När min man flyttade hit gick han med i samma klubb. Vi försöker vara funktionärer på så många tävlingar som möjligt för att ställa upp för klubben. Ibland är dock avståndet ett problem. Jag arbetar ju 3,5 mil bort i en annan stad – och ska jag på något möte eller t ex bygga fram dressyrstaket en vardagkväll blir det svårt att hinna. De egna hästarna måste ju också tas omhand.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Har ridit för min ridskoleklubb hela tiden, även när jag flyttade från Stockholm (bara medlemsavgift, inget krav på övrigt engagemang, plus att jag satt kvar i styrelsen). Men nu när jag faktiskt har en häst att satsa aktivt med har jag bytt klubb till en med stor tävlingsinriktning och även en fälttävlansgren.

    Svara
  3. Anonymous

    Jag bytte klubb efter många år hos dåvarande.
    Skälet var att arbetsbelstaningen på de medlemmar som fanns blev alldeles för hög och istället för bra gemenskap ledde detta till, sura miner.
    Om man hjälpte till vid 5 tävlingstillfällen på ett år så fick man onda ögat om amn avstod den 6:e gången.

    I nuvarande klubb har vi ingen egen anläggning att bekosta, och klubben har därmed väldigt god ekonomi som kan gå tillbaks till medlemmarna, som återbetalning på licens och anläggningsavgifter vid träninghelger osv

    //Linda http://www.cheran.blogg.se

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>