Tips på billigare resa

Att resa har, precis som nästan allt annat, blivit dyrare.

Det finns ändå sätt att komma billigare undan beroende på destination, vilka bolag man anlitar och färdsätt så klart.

För att ta det sistnämnda är det dyrare att ta ett direktflyg än att utsätta sig för diverse mellanlandningar men just detta gör vi aldrig avkall på- vi vill komma fram så fort som möjligt.

Två sätt att få ner priset oavsett ovan är:

Åk inte när det är högsäsong (tex vid högtider och/ eller när barnen är lediga från skolan).

Minska ner på antalet dagar du är bortrest.

Det förstnämnda har vi alltid tillämpat vilket kan vara svårt om man HAR skolbarn men det sistnämnda började vi med efter att ha konstaterat att vi i alla fall på ”sol och bad”-resor är ganska mätta efter 5-6 dagar, dvs de 1-2 sista dagarna (om man åker på en traditionell charterresa) hade vi kunnat avstå för att få en avsevärt billigare resa.

Sedan finns det många bonusprogram man kan ansluta sig till och få tex fria hotellnätter efter x bokningar, har man Coops kort får man x hundralappars rabatt på många av Tuis resor osv men mina tips är allmänna och gäller oavsett med vem och vart man bokar.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Dahlman

    Jag och C åkte alltid när det var barnfritt inte för att det var billigare utan för att slippa barn både på flyget och på plats.

    Svara
    • Birgitta

      Jag fattar absolut att även de med barn måste få resa men vill ändå utan att stämplas som barnhatare och dylikt få säga att barn kan vara en fruktansvärd olägenhet för omgivningen vare sig de kan hjälpa det eller inte.

      2 färska exempel:

      På flyget till San Francisco i vintras skrek och grät en ca 2-3 årig flicka så länge och så fullkomligt hysteriskt att hon tappade andan, nästan kräktes osv. Det var terror att lyssna till för det pågick väldigt länge.

      Igår, på bussen till och från Gibraltar grät och skrek en ca 1-åring nästan lika intensivt.

      Jag har lite svårt att förstå att man som förälder väljer en sådan utflykt i nästan 30-gradig värme och där man är borta en hel dag.

      Inte konstigt att det blir för mycket för ett litet barn och om JAG hade varit förälder hade jag haft svårt att koppla av och njuta av en sådan utflykt utan mer oroat mig för barnet och faktiskt även känt mig lite ”skyldig” gentemot övriga resenärer. Men sådant kanske man måste släppa när man får barn?

      Svara
  2. Anna

    Att resa utanför de stora semesterperioderna tycker jag är att rekommendera på alla vis. Inte bara billigare men dessutom så mycket lugnare. Där vi bor till exempel i Bretagne är slutet av maj (om det inte regnar oavbrutet som i år) och framförallt september de absolut bästa tiderna att besöka. I september är det ofta fortfarande sommarväder, turisterna har betydligt glesat ut men de flesta restauranger och butiker är fortfarande öppna för säsongen…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>