Fredag- smultron

Igår såg jag en annons på Marketplace där en privatperson säljer smultronplantor och eftersom vi ändå var ute och körde idag (Henrik bjöd mig på lunch) svängde vi inom och köpte ett 10-pack.

Jag verkligen älskar smultron och har faktiskt liiiiite som växer vilt vid min utebana (läs: jag kan plocka 10-20 bär per år) så förhoppningen är att det kan bli en aning mer med detta tillskott.

Jag läste någonstans att rådjur gärna äter plantorna och det skulle inte förvåna mig om dovhjortar gör detsamma så jag måste försöka hitta ett ställe där de kan få växa i fred utan att jag ska behöva förfula ytan med en massa nät och kompostgaller.

För övrigt har jag noterat en spridning av ”swish and grab”-bord utanför folks villor/ hus/ gårdar där de säljer egenodlade grönsaker eller plantor av diverse slag. En hel del säljer också egenbundna buketter.

Ett mycket trevligt initiativ tycker jag!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>