Var god LÄS!

En bloggläsare tyckte att jag själv skulle annonsera att jag söker häst för köp.

Och det har jag gjort.

För att försöka begränsa svaren lite så har jag försökt att snäva urvalet genom att tex skriva att jag förutom x andra kriterier söker en häst ”på 164-172 cm för provridning i Skåne”.

Och genast får jag 3 svar varav två säljare bor i Göteborg och en i Småland och där den ena hästen är 173 och den andra är 174 cm …. I’ll say no more….

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Magdalena Haupt Eriksson

    Jag sökte sto max 157 cm, när jag kommer var det en krubbitande valack på 165 cm… Tur att det fanns fler precis intill jag skulle kolla på.

    Svara
  2. Marlene Engström

    Men…. Drömhästen kanske är 175 cm – så jag menar man behöver inte dissa så kategoriskt innan man kollat. Övriga kriterier kanske är rätt?

    Svara
    • Birgitta

      I sak KAN du ha rätt men för det första måste man begränsa urvalet på något vis för annars kan man bara skriva ”jag vill köpa en fin dressyrhäst” och få en miljard svar varav 99% är ointressanta och framför allt är mitt stall för lågt i tak för att inhysa en hur stor häst som helst.
      Bara det lilla skälet….(sedan finns det fler).

      Svara
  3. Nina Brynefall

    Lika illa med andra annonser – jag hade en profil på en datingsida där jag skrev att mitt huvudsakliga intresse var att träna och tävla med min häst, samt att jag ville skaffa hund igen om jag blev sambo i framtiden.
    75 % av alla som skrev till mig var pälsdjursallergiker… :/

    Svara
    • Birgitta

      Herregud….just det är ju liksom knappast något man skulle göra avkall på i ditt fall och att som pälsdjursallergiker leva med en hästmänniska är ju definitivt att försvåra bådas liv.

      Svara
      • Nina Brynefall

        Ja verkligen, och även om det GÅR att leva med en hästallergiker (har kompisar på nära håll som gjort/gör det) är merjobbet med det inget som lockar och nu när jag har katterna också blir urvalet av tänkta partners ännu mindre!

        Svara
  4. Anna

    Jag är med i några Facebookgrupper för köp/sälj av hästar här i Frankrike och varenda gång någon skriver ”jag söker en stor och viktbärande häst” så är det flera som svarar typ ”fullblodssto, 3 år, 161 cm” och jag undrar alltid om det är nonchalans eller om fransmän tycker att det är en stor och viktbärande häst för de själva är så små.

    Svara
  5. Anna

    Kolla Enegården dressage.
    Vet inte vad dina kriterier är men den beskrivs som en trevlig häst och inom rimligt avstånd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>