Bättre sent än aldrig?

Alltså…vad ÄR det med en del säljare?

Det har jag undrat hur länge som helst och jag undrar det inte mindre nu när jag har försökt att kontakta en del personer som haft utannonserade hästar!

Maken till nonchalans får man ibland leta efter; det tycker i alla fall jag.

Eller bryr man sig inte så där jättemycket om man får en häst för 200-300.000 såld?

Några exempel:

En person gick inte att få tag på under flera dagar för hon hade ingen mottagning i sin sommarstuga !?! Då kanske man ska vänta med att annonsera tills man faktiskt är tillgänglig….

En annan person som alltså arbetar med att sälja andras hästar tog flera dagar på sig att svara på sms/ ringa upp. Man förstår ju att personen kanske inte hade lika stort intresse av att sälja som ägaren för ju längre tid hästen stannar hos försäljaren desto mer får ju hen betalt men jag skulle då aldrig lämna min häst till en sådan slö person.

Och det ”bästa” exemplet:

En person svarade mig igår på några frågor jag ställt om en häst.

Det är bara det att jag ställde frågorna den 30 augusti!?!?

Gårdagens svar var: ” förlåt att jag inte svarat dig, har haft en del att göra”.

Alltså…jag måste bara skaka på huvudet. Men visst…300.000 är kanske småpotatis för denna person och själv känner jag bara ”tack men nej tack”.

Är jag kinkig?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ann

    Vore kul att skvallra till ägarna i de fall det varit hästar som är hos någon annan för försäljning. Skulle göra mig som ägare extremt upprörd.

    Svara
  2. Ida Pippilotta Lidslot

    Jag har undrat precis samma när jag kollat efter häst. Angående den som inte svarat på en månad så hade jag ju misstänkt att det berott på att det funnits en köpare, men att denne dragit sig ur av någon anledning.

    Svara
    • Birgitta

      I sak hade jag tänkt detsamma men just denna säljare var allmänt märklig.

      Skickade tex en 29 sekunder lång film på när hästen står rakt upp och ner på stallgången filmad rakt framifrån och en bild på när hästen är lös på en ridbana?!?!?

      Vad fan säger det mig?!?! Och så kostar den 300.000?!?!

      Tror nästan det var någon som drev med mig?!?!

      Svara
    • Frida

      Så kan det så klart vara men känns ju proffsigare att svara det i så fall kan jag tycka. Jag har full förståelse för att man inte kan vara tillgänglig dygnet runt men en månad för att svara på ett mail känns ju lite nonchalant faktiskt…

      Svara
  3. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag är lite kluven i frågan… jag har varit med om tvärt om.
    Är man inte vaken dugnet runt o svarar på alla möjliga o efterblivna frågon som bara tyder på extrem okunskap. Nä då har de redan köpt en annna häst.

    Är så otroligt less på potentiella köpare…

    Svara
    • Birgitta

      Förstår frustrationen gällande okunniga människor men när man säljer tycker JAG att man måste vara beredd på att vara på alerten hela tiden OM man vill få sålt.

      När jag annonserade ut min förra bil (gammal och billig) publicerade jag annonsen kring midnatt.

      Jag fick typ 4 svar inom 10 minuter !!!!!

      Jag blev förvisso chockad men fick också bilen BETALD osedd inom 1 timme.

      Svara
  4. Anna Ozén

    Vänder på frågan. Återkoppling från spekulanter är minst lika dålig.

    Svara
    • Birgitta

      Är tyvärr inte förvånad.

      En del människor tycker säkert att det är pinsamt att ringa och tacka nej.

      Därför skulle jag som säljare aldrig vänta på ev återkoppling utan sälja till den som bestämmer sig först. Under förutsättning att allt annat känns ok. Dvs jag skulle aldrig ”hålla” en häst åt någon.

      Svara
      • Anna Ozén

        Det gäller främst när man skickar filmer och information. Ett tack för informationen det var inte den typ av häst jag söker tar inte många sekunder att skicka. För att inte tala om den tiden man skickade runt videoband.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>