Ur led är tiden

Denna bild tog jag den 12 oktober och som synes blommar det utanför husknuten för fullt.

Jag anar att det är den klimatförändring som jag faktiskt vill påstå är verklig som är anledningen- på gott och ont.

Mina hästar betar fortfarande utan att stödfodras ute och gräset växer.

Jag har mer än gärna längre somrar och varmare och soligare höstar och gråter inte alls om vintrarna reduceras allt mer.

Jag hoppas att jag inte jinxar något nu men jag kan inte minnas när vi i min del av Skåne hade liknande vintrar som när jag var barn = man kunde åka pulka och skidor i många dagar eller rent av någon vecka i sträck.

Märker ni av någon form av klimatförändring eller är det bara slumpen eller något annat som påverkar vädret enligt er?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annie

    Här är det definitivt mer problem än bra saker. Översvämningarna är fler och större än förr, oftare blåser det storm och istället för 4 ordentliga årstider har vintern helt försvunnit och är en enda lång regnig höst och våren brukar gå över i sommar på 1 vecka. Dessutom är värmen på sommaren inte längre skön utan ofta outhärdlig med långa perioder runt 35 grader.

    Skulle säga det enda positiva är att sensommaren nu går en bit in oktober och det är nice men bara om det inte är regn.

    Svara
    • Birgitta

      Jag instämmer faktiskt på gott och ont i nästan allting, kanske inte de supervarma somrarna men tex definitivt stormar och kort vår.

      Svara
  2. Anja K Phersson

    Jo det märks väldigt mycket, tyvärr de frekventa stormarna. Är mkt orolig för framtiden. Då vi går mot 3 graders uppvärming och paradoxalt nog kan det ge betydligt kallare väder här men inget som förändras nu men kan bli en realitet i framtiden. Tycker också det skönt med värme men dessvärre sker det på naturens bekostnad.

    Svara
  3. Kristina Stenzel Huke

    Håller med . Jag hade också kunnat ha kortare vintrar, men som sagt var, det är både för och nackdelar, tyvärr.☺️

    Svara
  4. Anna

    Tycker det märks framför allt på att vädret är ostadigt och oberäkneligt. Årstiderna är inte tydliga utan det är kallt när det skall vara varmt och varmt när det skall vara kallt. Just i år märks uppvärmningen framför allt av hos oss genom att det finns för mycket energi i atmosfären = regn och stormar avlöser varandra, annars har vi snarare haft det kallt. Varit ett riktigt uselt väder hos oss i år, så blött… Jag känner mig nästan deprimerad av att det aldrig, aldrig är fint. Men förra året var det snustorrt långa perioder och det är ju inte heller bra. Man märker också att bönderna har det väldigt svårt, förra året var majsen katastrof och ser inte mycket bättre ut i år. Det tycker jag är läskigt, vår matproduktion är väldigt beroende av pålitligt klimat…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>