Veckan som gått

Precis som den absoluta majoriteten av den arbetande befolkningen (gissar jag) njuter jag av min semester.Även om jag inte upplever några världsomspännande händelser eller har rest till någon avlägsen plats på jorden så uppskattar jag att kunna ta dagarna lite som de kommer även om jag också planerar in sådant som JAG vill.Jag vill aldrig bara slappa på min semester av flera olika anledningar.

Dels finns det saker som jag hellre tar itu med under ledigheter när jag slipper stressa och dels vill jag inte bli helt förslappad för att därefter få det jättejobbigt att ”komma igång” igen när semestern tagit slut vilket tex de som ”vänder på dygnet” får.

Jag ser även ledigheten som en möjlighet att tjäna någon extra krona- välbehövligt när man har häst, det kan nog alla hästägare intyga.

Denna veckan har jag kunnat bocka av flera punkter på ”nyttighetslistan”; jag har haft mitt släp inne för service och tvätt, jag har köpt en del reservdelar till min bil som ska lagas i nästa vecka, jag har varit på en bokad tid på vårdcentralen, färgat håret och röjt med lite allt möjligt hemma.

Jag har också arbetat i stallet lite, både avlönat och oavlönat och det ger ju även lite motion vilket inte är fel.

3 träningar för tränare har det blivit, nästan rekord 🙂 men det är bara roligt.

En ny tränare introducerades på anläggningen och kära NN lyckades finna tid för mig 2 gånger trots diverse engagemang under Falsterbo Horse show.

Falsterbo ja…dit kom jag inte iväg i år av olika anledningar vilket kanske kan tyckas besynnerligt eftersom det inte är mer än några mil dit.

Men dels har jag haft annat att göra, dels avskräcker inträde och alla avgifter lite och dels är jag som inbiten skåne-ryttare liiiite blasé på ”god ridning” och ”kändisryttare”.

Vill jag se de sistnämnda behöver jag inte köra många mil och titta på träningar och jag blir inte till mig i trasorna av att se Pernilla André, Rolf-Göran Bengtsson och compani- jag har till och med tävlat mot dom och många andra en gång i tiden.

För att återgå till träningarna med Kreon så kunde jag inte vara mer nöjd- han har levererat till 100 % får jag nog säga.

Jag har fått klok feedback som gör att jag kan arbeta vidare på egen hand- precis det som är meningen med träningar enligt mig.

Förutom allt dressyrande har det även blivit några uteritter och med dessa går det väl upp och ner vad gäller ”mupperier”, läs: ofrivilliga stopp som tar olika lång tid att bryta.

Veckans avslutande uteritt i skogen och med sällskap var dock totalt mupperi-fri och jag hoppas på många fler lika härliga turer i otroligt vacker och ridvänlig miljö.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>