Mera onsdag- härliga sommar!

Svensk sommar at it´s best- det har vi nu tycker jag. Gassande sol från en molnfri himmel och ljust ute ”hur länge som helst”.

Soya jag har tillbringat ganska många timmar i trädgården- jag har bättrat på solbrännan och Soya har…tja…bara varit.

Hon älskar att VILA i sol och värme, att däremot springa omkring är ingen hit utan då masar hon sig fram och nu när hon har sin EP vågar jag dessutom inte anstränga henne i värme.

Hennes cykelrunda förlades till 22-tiden ikväll; då var det svalt och skönt.

Dessförinnan hade jag avverkat en mer än en timme lång skrittrunda med en vän och tillika bloggläsare, Lena.

Jag tog Zack under armen och körde honom till Lenas anläggning, som för övrigt ligger på ridavstånd från hans ordinarie stall, och sedan hade vi en härlig tur i precis lagom värme och med 2 hästar som gick som klockor bredvid varandra.

Eftersom den skånska hästvärlden är som den är, dvs mikroskopisk, var det faktiskt inte första gången Lena såg Zack- hon har en gång i tiden haft en annan häst i samma stall där Zack också en gång i tiden har stått :)!

Det slog mig på hemvägen hur otroligt trygg jag känner mig på denna häst; visst har merparten av mina egna hästar varit precis lika snälla men med honom har jag liksom känt mig helt supersäker från dag 1 nästan medan mina egna hästar, som köpts som 3 eller 4-åringar givetvis inte har utsatts för samma saker som jag utan att tveka har gjort med Zack utan dom har jag liksom tränat upp mer successivt.

Och jag vågar nog påstå att en del av de fartdårar vi mötte på vår runda idag hade skrämt i alla fall Kreon så pass att jag inte ens hade kunnat sitta och skriva dessa rader efteråt- en del bilförare är verkligen inte kloka!

Måste förresten berätta en gullig sak; på vår runda kom vi att rida ganska nära Zacks ordinarie stall och på ett ställe svängde vägen åt 2 håll varav ett var åt hans stalls håll till.

Och lille Zack tog liksom automatiskt kommandot och försökte svänga ditåt, menandes ”men det är ju åt detta hållet vi ska- det VET jag” men så fort jag manade på honom så fogade han sig direkt och gick åt motsatt håll i stället :).

bild(86)

Spetsade öron åt alla håll :)!

bild(85)

3 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>