7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Det är säkert en ryttare som rider till just hästar som är bockiga. Själv föredrar jag att det där bockandet, det sköter hästarna i hagen eller om det ska nu vara nödvändigt-på lina. Jag sitter inte upp på en häst som kan förvänta sig bete sig så där.

    Svara
  2. Ann

    Piskföraren driver ju på hästen rejält med pisken i det där läget. Hästen ser ju VÄLDIGT rå ut. Hade det varit min häst hade jag föredragit annat sätt att hantera bockandet. Eller snarare, att hästen aldrig ska hamna i det läget att den sätter igång så där.

    Svara
  3. Linda

    Jo han såg ju stabil ut men det där är ju knappast en normal inridning.
    Jag tyckte att hela alltet såg rätt illa ut faktiskt och det hade varit intressant med någon förklaring på vad dom egentligen håller på med.

    Svara
  4. silverbjälke

    bra ridet, men ingen ovanlig situation. det jag undrar över är vad hon med piskan gör? vad, varför, syftet, vinsten, inlärningen… va fan gör hon där med en långpisk i det tidiga ridskedet?

    fördelen med litet ridhus. Vi brukar åka över till grannens lilla ridhus eller vara på en liten ”framhoppnings bana” vi har. ridhuset hemma är 24 X 70 ungefär och bara helt fel för inridning därför. Reagerar däremot på att han är ute på en utebana full med hinder – skaderisken för både häst och ryttare blir ju enorm, dedär rackarna kan ju kasta sig åt sidan helt utan koll på läget.

    men som sagt, bra ridet är det.

    Svara
  5. Minstral

    Visst sitter han säkert i sadeln, men jag skulle aldrig skicka min häst till någon som tycker det där är inridning, fruktansvärt! Den hästen är ju inte ens sadeltam. Nä jag tycker det är tydligt exempel på hur man inte rider in en häst. Det enda den hästen kommer lära sig är att det kvittar hur mycket jag än försöker så kommer jag inte undan. Troligtvis svårt för den att förknippa ridning och att jobba med något positivt och kul.

    Svara
  6. Blablabla

    Jag tycker precis som Minstral att det man ska reagera på är inte hur följsam och bra balans ryttaren har (vilket är imponerande) utan (jag iallafalll) mår rätt dåligt över att se att det här är bland de första inlärningsstadierna på en ung hästs erfarenheter utav ridning!?!? Vad ska den hästen lära sig om ridning för framtiden utav denna övning?
    Att man ens göra sådana här övningar då hästen uppenbarligen är på tok för dåligt förbered för uppgiften… Det här är DÅLIG inridning. Det här är onödiga dåliga minnen för hästen. Nej tack.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>