Måndag- svettigt

Som det har blåst i mina trakter sedan i fredags!

En av dagarna var det riktigt så att hjälmen lyfte från huvudet- hade jag inte haft hakband hade den garanterat flugit av!

Även i eftermiddags hade vi rejäla vindar så träningen för X förlades i ridhuset trots sommarvärme ute (och givetvis då även inne).

Idag visade vi upp skolor och skänkelvikningar framför allt och precis som när jag rider rakt fram gäller det att inte låta Vicke ge sig av för att slippa bära vikt på bak.

Jag måste också tänka på hur jag sitter eftersom jag gärna lutar mig bakåt och börjar driva ur den positionen när jag känner att det börjar gå långsamt.

Så i mitt fall får jag nästan tänka att jag ska luta mig lite framåt så hamnar jag mer rätt över hästen.

Just nu känner jag mig lite otålig och skulle vilja se hur Vicke kommer att trava om några månader när han är ännu starkare och allting är mer befäst i de samlade gångarterna- idag kan det kännas som att det går för långsamt med för små steg men det är bara att ha tålamod och träna på.

image

Så här svettigt blev det idag- inte för att Vicke pressades särskilt hårt men det var helt enkelt så varmt både inne och ute.

Då var det väldigt skönt att få duscha av honom med varmvatten i X:s stall- det hade inte varit roligt att köra hem med en så svettig häst.

Å andra sidan har jag alltid en stor hink med lock fylld med vatten i släpet i den händelse jag behöver tvätta av häst eller annat. Ett bra tips!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag kör alltid hem med svettig häst och duschar honom när jag kommer hem. Förstår inte vad det är för skillnad på att köra hem häst blöt av svett eller häst blöt av vatten?

    Svara
    • Birgitta

      Skillnaden för mig är att hästen inte måste torka från kladdig svett först och sedan torka EN GÅNG TILL av vatten.

      Nu är det möjligt att hästar inte känner samma sköna känsla av att bli avtvättad direkt och slippa stå med kanske kliande svett på kroppen som en människa men för MIG känns det bäst att tvätta direkt.

      Och som nämnts så är det ju så lätt att ta med en hink vatten i släpet och tvätta/ svampa av på plats.

      Jag har dessutom en måhända fjantig idé om att alltid lämna hästen i fred efter hemkomst från träning/ tävling.

      Skulle inte drömma om att tex mocka eller rykta EFTER en tävling- då ska hästen in i boxen (alternativt hagen) direkt och liksom få känna att den får vara ifred efter sin prestation.

      För jag tror att alla hästar uppskattar box/ hage mer än att stå uppbundna och det kan man gott ge hästen som ”beröm”.

      Dessutom vill många hästar kissa, äta och dricka och jag ser ingen anledning att inte erbjuda detta direkt man kommer hem.

      Att mocka tar så få minuter så den tiden får man ta sig innan avfärd.

      Svara
  2. Minstral

    Nä jag tror faktiskt inte att hästen känner det som en människa att bli svettig. Jag släpper in hästen i boxen för kissning och lite godis i krubban när jag kommer hem och sedan blir det belöning i form av dusch. Reagerade mest på att du fick det att låta som om hästen skulle ha något obehag av att åka hem svettig, men det är ju mer så att du har obehag av det. Det går ju som bekant inte att jämföra hästar och människor

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>