Fredag- bebis

I morse klockan 3 föddes ett hoppstammat föl på anläggningen där Vicke står!

Jag älskar ju dessa små bebisdjur så det var ett välkommet möte (jag kom dit först vid 7.30) -skönt att se att mamman som inte haft föl tidigare tog hand om sitt barn så bra och även tillät ett litet besök.

Vicke gick lyckligt ovetandes i hagen och åt gräs och efter att jag hade harvat banan blev det också ett pass där.

Idag blev det också lunch med en hästvän där diverse hästrelaterade frågor dryftades så det blev många ”hästtimmar” totalt innan jag åkte hem.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Kicki Gustafson

  ”Föl” är ett så fint ord tycker jag! Och de små krabaterna också förstås!

  Svara
 2. Lee

  Söt! Helt ot fråga: ser du har likadana ridbyxor som mig… Vad säger du om kvalitén? Jag är missnöjd 🙁

  Svara
  • Birgitta

   Fick ridbyxorna i julklapp av Henrik för 1,5 år sedan och har alternerat mellan dom och ett par andra under denna tid så ”effektiv” användning är ett knappt år.

   Med tanke på priset så får jag nog säga att kvalitén är sådär då en del sömmar där ridstövlarna slutar (nedanför knät) släppt.

   Annars är det ett tacksamt material som gör att ridbyxorna ser rena ut länge men jag skulle för egen del aldrig lägga så mycket pengar (runt 1800:-) på ett par ridbyxor.

   Svara
   • Lee

    Älskar materialet, supersköna! Jag köpte dem med bidrag från jobbet i 50 årspresent (o såklart när det var rabatt samtidigt) Ganska omgående gick ena dekorsömmen upp, så reklamerade, o de var en vända i Tyskland typ 2 månader. En hel del av skoningen har trillat av, o som på dina, har sömmarna på vaderna repats upp.

    Svara
    • Birgitta

     Just skoningen är helt intakt på mina ridbyxor men då ÄR det något med sömmarna om du har samma problem.

     Jag kan inte heller skylla på att jag ”tvättat sönder” mina- tvärtom och jag har ju termobyxor utanpå som skyddar hur många månader som helst. Dåligt!

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>