Torsdag- gratis mat, en ny hage och provkörning

Efter att en slåtterbalk röjde upp vägkanterna i närheten av vårt hus och stall slog det mig (observera ordvitsen) att jag ju kunde ta tillvara på detta gräs/ hö.

Sagt och gjort och nu har hästarna ätit gratis i några dagar!

Vi har haft besök av en fd arbetskamrat till Henrik som ville demonstrera åkgräsklipparens förträfflighet och efter att han hade klippt allt vårt gräs extremt mycket snabbare än vad vi gör med vår gräsklippare (så klart) och vi dessutom provharvade ridhuset med den så blev vi onekligen sugna på att köpa en själva.

Om ni undrar vad denna bild föreställer så är det min snabbgjorda, provisoriska hage till Baltis.

Inte för att han precis behöver den men jag tycker att det kunde vara bra om han kunde städa upp lite gräs runt Vickes hage och så ville jag typ prova konceptet så att säga 🙂 .

Alltså hur lätt/ svårt det är att snabbt smälla upp en hage till en snäll häst 🙂 .

Jag fick till och med ström i hagen fast jag virade eltråden runt några trästolpar och knöt några knutar så även Vicke skulle kunna gå där om jag vill.

Baltis kan gå i hagar utan el men så här klena hagpinnar skulle jag inte chansa på med Vicke utan ström.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. C

    Det är ju underbart vad Birgitta kan lockas till så snart det kan går att relatera till harvning!

    Svara
  2. Elisabet Martinsson

    Jag såg en smart konstruktion av flyttbar hagstolpe när man vill flytta runt o göra temporära ”hagar”. Hagstolpe som man snickrar ett kryss i botten och sätter fast i ett däck, alt seriösa varianten och gjuter fast i ett däck så kan du dra tråd var som helst utan att trycka ner pinnar. Bara lyfta runt dina däckförankrade stolp. Finns bilder på nätet. Jag är för feg för att låna bara. Men du fattar säkert.

    Svara
    • Birgitta

      Jag vet precis vad du menar; har sett bilder.

      Som du har sett har jag mark i överflöd om jag skulle vilja göra fler hagar men mina hästar kommer inte ens att orka/hinna äta upp gräset i befintliga hagar som det ser ut just nu.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>