Allt klär en skönhet (hundinlägg)

Härligt eller förfärligt…välj själva :=)!
Modell: Soya the beauty
Täcke: lånat av en annan whippetägare

Som jag redan berättat om någon gång så var jag, innan jag köpte Soya, rabiat motståndare till allt vad ”kläder till hundar” hette.

Jag tyckte det var urlöjligt med hundar som gick omkring i små tröjor, regnrockar och allt vad det var och tyckte synd om de utspökade hundarna som var tvugna att visa sig i dessa utstyrslar.

Fortfarande kan jag inte begripa varför man på en 10-minuters promenad runt kvarteret med en hund i storlek och behåring med en golden/labbe/schäfer ser sig manad att ”klä på” hunden men det kanske finns någon logik i detta också?

När jag hade mina greyhounds var det inte tal om några täcken till dom; ”dom får springa sig varma” tyckte jag och de visade heller aldrig tecken på att frysa trots att de var med i stallet året runt.

Men med Soya visade det sig snabbt vara ”andra bullar” och hon är en fryslort bara övertrumfad av sin egen ägare Birgitta frys-kyckling.

Kort efter att vi köpt Soyis var det bara att krypa till korset och inhandla ett termotäcke till henne eftersom ju planen redan från början var att hon skulle följa med ”överallt”, även på tex hästtävlingar med iskalla läktare.

Det första termotäcket (som klädde henne såååå bra och fick mig att sucka såååå hänfört) har sedan följts av även ett regntäcke och ytterligare ett ännu tjockare termotäcke än det första.

Som väl ingen har undgått att notera har denna vinter, i alla fall med skånska mått, varit ovanligt kall och jag kan inte komma ihåg när vi senast hade minusgrader OCH snö under så lång sammanhängande tid i mina trakter.

Den långvariga kylan och att Soya allt oftare och allt tydligare visar att hon verkligen inte uppskattar den har fått mig att resonera i tidigare heeelt otänkbara tankebanor och nu är det ett faktum:

Jag, den hånande hundtäckeshataren har beställt en…..OVERALL….och en…..MÖSSA!!!!!! till Soya!

Ja, vem skulle kunna tror att jag skulle drabbas av sådan galenskap?!?!!?

Jag har en vän som har både en chihuahua och en yorkshireterrier och hon har i evigheter älskat att spöka ut hundarna i diverse dressar, företrädelsevis i lite speciella färger och mönster och med assesoarer, pärlor, strass och dylikt.

Som jag har gjort mig lustig över detta och nu går jag och köper en HUNDMÖSSA?!?!?!

Ja, som sagt: min STÖRSTA förklaring är att jag faktisk tror att Soya BEHÖVER detta om hon ska ligga länge i min bil när vi är på träningar/ tävlingar osv men ska jag var 100 % ärlig så är det en annan faktor som ohjälpligt har smugit sig in i min köplust: det är helt enkelt ROLIGT och GULLIGT (Birgitta 12 år har talat) att spöka ut sin hund!

Det sägs ju att allt klär en skönhet och jag är den första till att instämma, inte för egen del *GARV* men vad gäller djuren.

Heron var det klassiska exemplet på ovanstående och jag brukade säga att man hade kunnat svepa in honom i en sopsäck, han bar upp ALLT helt fantastiskt.

Tänk er själva en lika vacker häst som Archie men ännu större; den klassiska hästmodellen if you ask me :=)!

Samma sak med Soya; hur skulle en så söt hund INTE kunna klä i vad man än klädde henne i?

Nä…just det!

Nedan kan ni kolla på en hemsida med de mest underbara attiraljer till hundar he he!

Själv har jag beställt en overall i dubbel fleece där tyget är mörkblått med vita stjärnor (!!!) och ni kommer givetvis att få se bilder på Soyis så fort grejerna kommer, vare sig ni vill det eller inte!

Titta och njut (eller asgarva….eller skaka på huvudet….):

http://litentass.com/oscommerce_st/catalog/bilder.php?osCsid=7be78153ac21d8e42d4168aa76dc2b8a

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ullis

    Haha..nä, fy fåglarna! 😉
    Jag har bara haft hundar med rejäl päls (Berner Sennen) och har aldrig köpt kläder till mina hundar. Ser inte klokt ut. 🙂
    FAST, jag förstår att din hund kan behöva det. Hade jag en hund med en päls som din, då hade jag också skaffat något varmt till den. Oavsett hur det ser ut och oavsett om någon skrattar. Hunden ska inte behöva frysa bara för att vi har pissväder. Jag avskyr verkligen denna långvariga och gräsliga vinter.

    Svara
  2. Marre

    Täcke till frusna hundar, tycker jag är självklart. På många av dina bilder var det ju kinesiska nakenhundar! De flesta har ju faktiskt ingen päls på kroppen.
    Däremot hundar med tjock lång päls, borde ju rimligtvis klara sig utan täcke. Skulle tänka mig att plocka på ett regntäcke om det regnar, mest för att slippa få in en blöt långhårig hund på golv och möbler :)Hade själv en korthårig frusen, pincher. Han gjorde som Soya, vände i dörren, när vädret inte passade:)

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Marre och Ullis:
    Jag tycker som ni: långhåriga hundar bör klara sig utan täcke, i alla fall så länge de är i rörelse.
    Soya och andra fryslortar får man nog ”vira in” :=).
    Kan ju nämna att Soya i princip inte har ett HÅRSTRÅ under magen tex, ser ut som att hon är rakad. Tur att ben-längden ändå gör att magen hamnar en bit ovan mark. Min väns yorkshireterrier har haft lunginflammation 2 ggr pga kyla :=(.

    Svara
  4. Anonymous

    Hej Birgitta!
    Zahra gillar sitt täcke, men kan också springa runt utan täcket om det är så. Hon gillar inte snön precis, men det gör hennes kompis Hilda! Hilda är också en whippet, lite mindre än Zahra i storlek, förmodligen ungefär som Soya, men hon är röd. Om jag ska beskriva Hildas inställning till täcken så är det: Täcken är till för veklingar!!!
    Att hon sedan kan frysa så hon skakar är en annan sak. Den här vintern har jag tvingat på henne täcket, men det får nog vara 15 minus grader innan hon slutar att knotar och protesterar. Hilda skuttar, hoppar och stryker sig mot ben och staket för att försöka ”skrapa” av sig det där förhatliga täcket. Samtidigt älskar hon att vara ute det syns hon är vaken allärt och vill titta på allt. Zahra tittar rakt fram och travar fint på och går det för långsamt så drar hon, för att komma hem fortare. Hilda dansar fram, biter i täcket och springer i pirruetter. Frambenen kan trava fint, medan bakbenen gör krumsprång och far än hit och dit. Vi hävdar bestämt att det är något fel på hennes styrsystem av bakbenen, som har ett helt eget liv, när hon har täcke på.
    Jag har en halsduk/mössa var till dem, men den är inte populär, om det inte är 10 minus grader, då kan den vara bra att ha runt halsen, men öronen får inte vara täckta, varken hos Zahra eller Hilda. Hilda blir riktigt olycklig om den ligger över öronen och hon inte lyckas få av sig den. Båda två tycker att man hör så dåligt med mössa på.
    De är kul de små liven. Zahra skulle jag säkert få på en overall, men Hilda skulle förmodligen bita mig om jag ens försökte sätta på henne en. Hon skulle säkert bita sönder den bara för att slippa ha den på sig.
    Så olika kan de vara whipparna. Zahra är mer lik Soya när det gäller täcke, än vad hon är lik Hilda.
    Hälsningar
    Zahra, Hilda och Görel

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Hej Görel o compani!
    Alltid roligt att höra från syrran tycker Soya och jag kan bara instämma!
    Soya sprallar också runt och gnider sig mot folks ben när hon har täcket på sig men jag tror egentligen inte att hon vill ha av det.
    Härom veckan gned hon sig till och med mot en ponnys framben, då blev vi ganska fulla i skratt. Tur att Mulle är så snäll och van vid henne, annars kunde det gått illa men sånt tänker inte Soya på :-).
    Görel; såg du bilden på Soyas bror på bloggen i förra veckan? Mkt lik Soya tycker jag.

    Svara
  6. Anonymous

    Hej Birgitta.

    Ja jag såg bilden, och har sett den förut, visst är de lika. Zahra är också väldigt lik dem, man kan se att de är syskon eller nära släkt. Ska se om jag kan skicka någon/några bilder till dig på Zahra och Hilda.

    Hälsningar Görel
    Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>