Hur du håller vikten och är jag en pygmé?

Försöker ni, liksom jag, att hålla koll på vikten?

Vill man undvika att vågen plötsligt skenar iväg är nog det enklaste sättet att liksom en vän till mig väga sig DAGLIGEN!
På detta vis lär man inte få några direkta överraskningar och kan snabbt ”mota Olle i grind” om man märker att vågen inte visar det man önskar.

Ett annat sätt är att ha kläder som passar PRECIS, dvs minsta viktökning så får man inte på sig byxorna, blusen eller vad det nu kan vara.

Jag har ett par läderridstövlar som faller under denna kategori och hellre än att inte få på mig de dyra stövlarna håller jag igen på maten.

En vän har en dressyrfrack som hon använder på samma vis; ska den gå att knäppa gäller det att deffa :-).

När vi ändå diskuterar kläder måste jag fråga mig om det bara är jag som har problem med att hitta lagom långa, dvs KORTA byxor/jeans?

Inte för att jag betraktar mig som lång (är 167 cm) men jag är ju inte heller ”småväxt”, eller?

Var och handlade jeans idag och fick som vanligt bege mig till en affär som både säljer OCH lägger upp dessa för annars hade jag fått gå med byxor som släpar i marken.

Eftersom jag själv har sykunskaper i nivå med ”sy i en knapp i tävlingskavajen” är jag mycket tacksam för denna service som dessutom bara kostar 40 kronor (hos Svedala outlet).

Jag avskyr att se folk (framför allt ungdomar) vars byxor släpar i marken (läs: smutsen) och vill inte själv varken grisa ner mina byxor, slita hål på dom eller riskera att stå på huvudet efter att ha snubblat över dom:-)!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. PEWS

    Oj oj människa du är ju LÅNG 😉 – själv mäter jag endast 158cm öh. Ja jag håller med – byxor är en h-vete. Jag köper jeans på JC, där syr de upp byxorna åt en om man behöver det – toppen!

    Svara
  2. Lina

    Men finns det verkligen någon i hela Sverige som enkelt hittar ett par som passar? Jag har typ gett upp jeans, tar ett år känns det som att hitta något par som passar! Om jag hittar ett par jeans som är bra i längden (dvs inte för korta, hehe) så är de alldeles för stora i midjan. Och alla jag känner har mer eller mindre problem med att hitta passande jeans. Det finns liksom ingen som skriker av lycka när det är dags att införskaffa ett par nya 😛

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Ja, jeansköp är ångestskapande. Det gäller att hitta en modell man gillar OCH som passar. Det hade jag gjort (Lewis, 512:or) men de fanns inte idag! FASA! Fick prova trettioelva andra modeller innan jag köpte ett par 506:or.

    I Ullared säljer de ”tusen” olika jeansmodeller hur billigt som helst men inte ens jag, den prismedvetna, ORKAR prova och prova, bara för att konstatera att inget passar. Det har jag gjort en gång och aldrig mer!

    Svara
  4. Anonymous

    Hej

    Byxor är ett elända att få tag i rätt storlek. Ni som har möjlighet att lägga upp byxorna ska vara glada. Att lägga ner är inte alltid som det går, om det inte är slag på byxorna. Annars slutar de halvvägs ner, och det hatar jag. Jag är själv 180 cm lång och har förhållande vis långa ben till min kropp, vilket inte gör det lättare precis. Har alltid varit lång och som liten var det inte roligt att få höra att man väntade på högvatten, bara för att det inte fanns tillräckligt långa byxor, som satt bra.
    Jeans kan faktiskt gå eftersom det finns storlekar för midjan och benlängd. Det gäller bara att hitta rätt storlek.

    Hälsningar
    Görel

    Svara
  5. Ullis

    Jag är ganska lång (175) och har ofta en mindre h-e då det kommer till byxor. De är alltid för korta i byxbenen. Lösningen för mig är inte att alltid köpa större storlek, för då är de fantomstora i midjan och DET är inte kul. Att köpa byxor är inte alls kul. 🙁

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>