Hundkapp-premiär i Landskrona


Titta vilken sötnos! Detta är italienaren jag nämnde i fredagens inlägg. Då tänkte jag inte på att ta ett kort på honom men nu passade jag på. Några utebilder i det piskande regnet var jag inte så sugen på att försöka få till….

Idag var det dags för den första träningen för i år på hundkappbanan i Landskrona och Skåne passade tyvärr på att visa sig från sin allra värsta vädersida samtidigt.

Under hela träningen vräkte regnet ner i stora sjok och det var bara + 5 grader och dessutom blåsigt.

Verkligen optimalt för frusna whippar….NOT!

Soya var ändå mycket entusiastisk från första början och gnällde och stod i som vanligt på dessa träningar.

När det blev hennes tur att springa fick hon springa mot 3 andra hundar och det gick hur bra som helst. Soya kastade sig in i bur nummer 5 och verkade inte ha en tanke på att vända eller konstra som hon gjorde då vi först introducerade buren- jätteskönt!

Själva loppet vann hon ostridigt ”bakifrån”, dvs hon utklassade de andra i att spinga långsamt.

Huruvida detta berodde på att

a) hon igår sprang en väl häftig runda när jag var ute och red med hästen

b) vädret och den tunga banan inte passade henne

c) ytterspåret inte passade henne

eller helt enkelt

d) att de andra hundarna är snabbare än henne oavsett vad

låter jag vara osagt; det kan vara ett av alternativen, alla samtidigt eller inget av dom.

Jag har ju inte heller på tidigare träningar fått intrycket att Soya är en raket så det är nog tur att vi bara gör detta för att hon tycker att det är skoj- hade vi satsat på en allvarlig tävlingskarriär misstänker jag att i alla fall jag hade blivit ganska besviken.

Hur som helst gick hela träningen snabbt och smidigt och det var bara att hoppa in i bilen- dyngsur- efteråt och köra hem.

Jag hann tyvärr inte se den supergulliga italienaren som jag ”värvade” under fredagens dressyrtävling men det var roligt att hans ägare dök upp och verkade väldigt intresserade.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>