Det finns rättvisa ibland :=)!


Ett ridläger kan säkert ge både härliga minnen och vänner för livet….

Då och då beklagar sig mina klienter och säger argt och/ eller ledsamt att livet är orättvist.
Eftersom jag hatar både försköningar och lögner kan jag inte annat än instämma; livet är många gånger orättvist och ju förr man fattar detta desto mer huvudbry kommer man att bespara sig under livets resa, det är i alla fall en av mina levnadsregler.
Nu finns det ju förvisso massor av saker man kan göra själv för att påverka/ förändra sin livssituation men ibland går det bara inte och that´s it- sedan kan man tycka vad man vill om det….
Drabbas man av lungcancer utan att ha rökt en cigarett i hela sitt liv kan man säkert tycka att livet är hur orättvist som helst, liksom man ibland ser människor som har misskött både sig själv och allt annat hela livet och ändå så tycks lyckan och turen le mot dom ständigt.

Häromdagen fick jag i alla fall bevis på att det ibland är just den som förtjänar något bäst som får det och det gjorde mig väldigt glad.

En vän berättade redan förra året om att hennes dotter, som är i de nedre tonåren och mycket hästintresserad, ville åka på ridläger.

Ridlägret lät i mina öron otroligt dyrt- nästan 6000 kronor för en vecka men det verkade också mycket seriöst utifrån det jag hörde berättas om det.

Flickan skulle själv få vara med och betala lägret och ni kan tro att hon jobbade och stod i. Dels sålde hon jultidningar för ca 8000:– (vet inte hur stor provisionen var på det men det brukar inte vara några större summor) och dels rastade hon någons hund 2 gånger i veckan för vilket hon fick 40:–/ gång.

Just det där med att själv tjäna ihop lite fickpengar känner jag så väl igen från min egen barndom och om ni vill veta min åsikt (den får ni förvisso oavsett) så borde fler föräldrar inpränta pengars värde i sina barn på detta vis.

När sommaren var över och jag träffade min vän igen berättade hon om det otroligt lyckade ridlägret och allt jag hörde bekräftade det jag tidigare hade trott, dvs att det verkligen var ett bra läger på alla vis.

Flickan ville absolut återvända nästa år, dvs denna sommaren och jag hoppades av hela mitt hjärta att familjen skulle kunna avvara pengar för ytterligare ett läger även om som sagt kostnaden är skyhög.

För några dagar sedan mötte jag vännen som glädjestrålande visade mig ett papper som bekräftade att just hennes dotter, och 4 andra barn vunnit var sin vecka på detta ridläger genom att delta i en tävling.

Tävlingen hade gått ut på att barnen skulle föreslå olika aktiviteter som man kunde anordna vid årets läger (förutom den självklara ridningen så klart) och min väns dotter hade suttit och klurat på detta en hel kväll tills hennes bidrag var författat.

Och nu har hon alltså en hel vecka på ridlägret att se fram emot och min vän behöver inte fundera på kostnaden.

Visst är livet härligt ibland!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Therese

    Vilken härlig ”berättelse”! Man blir glad i hela kroppen när det går bra för någon som verkligen förtjänar de! Trevlig blogg!

    Svara
  2. mimmis

    Jag tackar för mig att vara på din sida. På grund av saknad respon, jag har som regel att alltid svara mina bloggare tack för visat intersse tycker mest det verkar vara en klubb för inbördes beundran.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>