Kiss och bajs-hundar

I morse hade jag som vanligt med mig Soya till stallet; hon får övervaka mina dressyrpass liggandes i ridhuset och därefter brukar vi skritta ut en kort runda.

När ridningen var avklarad fick hon hoppa in i sin bur i bilen medan jag sadlade av, bytte skor osv och när jag själv satte mig i bilen 10 minuter senare trodde jag att jag skulle svimma av den otroligt äckliga lukt som hade fyllt hela bilen under min frånvaro.

Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag befann mig i någon form av tank som innehåller URIN, det luktade vädligt koncentrerat och som sagt otroligt illa!

Jag fick genast mina misstankar om varifrån lukten kom och körde snabbt hem för att konfrontera den skyldiga.

Och mycket riktigt; när jag sniffade på Soyas rygg vid hemkomsten så raderades alla spår av tvivel ut direkt; hunden STANK!!!!

Det var bara till att lyfta in henne i badkaret och skura- som tur är är hon snäll och lätt-tvättad så det tog inte många minuter innan tvagningen var avklarad och jag kunde duscha mig själv i stället.

Frågan är vad den lilla grisen har legat i/ rullat sig i för att lukta så här?

Kanske har någon häst kissat i ridhuset igår kväll och så har Soya lagt sig i det idag? Jag kan inte påstå att jag precis kollar vad hon har för sig i ridhuset medan jag själv rider så det är säkert mycket möjligt.

På uterundan höll hon sig hela tiden bredvid hästen så där tror jag inte att hon har hunnit lägga sig i något men man vet ju aldrig.

Detta med att rulla sig i allt möjligt som luktar illa (tack och lov aldrig bajs :=)) är tyvärr inte sällsynt i Soyas fall, dagens dusch är bara en i raden för att eliminera vad det nu har varit som odjuret har smort in sig i.

Min första hund, schäfern Ketty, rullade sig inte i allt möjligt men däremot i ANK-SKIT!

Om ni inte vet det så är ankskit grönt och luktar faaan!

Ketty var ju dessutom långhårig och tyckte om att rulla sidan av huvudet i denna sörja så att pälsen blev helt grön och givetvis också fullständigt stinkande.

Soya har ännu inte upptäckt ankbajsets fördelar- kanske helt enkelt för att vi inte har ankor i vår närhet?

Men det räcker så väl med allt annat hon vurmar för och för min del fick hon gärna hitta andra intressen att roa sig med!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    haha, jag tror fasen tikarna är värst på att rulla sig i sikt, från min erfarenhet iaf! Vår tik ÄLSKAR att gräva upp en del av permanentbädden och lägga sig och sova i den STINKANDE gropen.. *URK* Givetvis rullar hon sig glatt i allt hon kan hitta ute, men det räcker att säga till när jag ser att det är på G.
    Behöver jag säga att hon får bada oftare än hon anser vara nödvändigt? 😉

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Mycket möjligt att du har rätt Åsa. Jag har nämligen haft 2 greyhound-hannar och kan inte minnas att det höll på med sådant BOKSTAVLIGT skit!

    Som tur är verkar Soya inte ha så mycket emot att bli badad. Schäfern hatade det och försökte ta sig ut från badkaret och efteråt skakade hon av sig ungefär 10 liter vatten som satt i den långa pälsen. Inte kul….Soya är ju som ett sämskinn som torkar på 5minuter (helt sant).

    Svara
  3. Anonymous

    😀 Zahra och Hilda älskar att rulla sig i mosade daggmaskar. Hittar de en död mus eller liknande går det också bra. Förra året på en skogsprommenad hittade Hilda någon intressant brun hög som hon rullade sig i. Det stank vill jag lova. Vem som gjort högen vet jag inte. Något sådant har de inte hittat än i år. Hilda är snäll att bada, men Zahra gillar det inte, men accepterar det en liten stund. Som tur är behöver jag inte bada dem så ofta.
    Hälsningar
    Görel
    Zahra och Hilda

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Mosade daggmaskar ?!?!?!? URK!!!!
    Fast BAJS är ju inte heller så kul, ha ha!
    Jag är glad så länge Soya håller sig ifrån skiten (sade jag ord-vitsigt) men det kanske mer beror på att hon ännu inte hittat annat än hästskit och den ÄTER hon ju :=)! Hon kanske resonerar att man inte ska ligga i maten :=)?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>