Måndag med sommar-Birgitta

Igår i stallet sa jag till en annan hästägare att jag är 2 personer; vinter-Birgitta som är tråkig, som bara vill sitta invirad i en filt framför tv:n och som ser till att klara av allt i stallet med vindens hastighet (eftersom hon håller på att frysa häcken av sig- termobyxorna till trots) och sommar-Bigitta som är hennes långt trevligare och mer energiska alter ego.

Och i morse bekräftades detta verkligen!

Sommar-Birgitta vaknade av sig själv några minuter i 4 (!!!!) och tyckte att hon lika gärna kunde stiga upp eftersom klockan ändå skulle ringa 04.15.

Att vinter-Birgitta skulle vakna upp ur sin dvala av sig själv så okristligt tidigt finns inte på världskartan men som sagt; hon är inte här än på några månader.

Så här fin var himmeln en stund senare när jag och Soya skulle hoppa in i bilen för att köra till stallet.

Ännu en vy över vår lilla väg (vi är 7 hushåll på denna återvändsgrusväg).

Efter ungefär en halvtimme i ridhuset där det var riktigt svalt begav vi oss ut på vår sedvanliga ”kortis”- en skritt-runda på 10 minuter så att även Soya fick sträcka lite på benen.

Medan vi lunkade på funderade jag på om jag skulle satsa på en alternativ karriär som ”I-phone-fotograf” :).

Gudarna ska veta att det vimlar av vackra motiv i min omgivning.

Skämt å sido men ibland önskar jag att jag hade en riktig proffskamera till hands så att jag kunde visa er all den skönhet som omger mig.

Som jag nämnt tidigare var ”vacker natur” ingenting som jag överhuvudtaget reflekterade över eller uppskattade i unga år men på (sten)ålderns höst tjusas jag mer och mer av så enkla ting som en blomma, ett vacker sädesfält eller kanske en disig sommarmorgon.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Så otroligt vackert. Glad att jag får njuta av dina fina gryningsbilder. Själv sover jag som ett murmeldjur då (men jag brukar ofta ligga vaken mellan ett och tre. Inte så kul).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Oj- det kan inte vara kul att ligga vaken så länge!

    De få gånger det händer mig lider jag verkligen och tänker hela tiden ”nu är det bara x timmar tills jag måste gå upp”….väldigt stressande….

    Svara
  3. Aramis

    Fantastiskt vackert! Jag själv är även en sådan person som verkligen inandas vacker och njutbar natur och NJUTER i fulla drag av detta! Som estet och konstnärslagd människa ligger det nog i generna! Ps. Hur gör du med Laholm? Inte hört mer än omo priser etc.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>