Vilken korkad undersökning (hundinlägg)

Nedanstående ”undersökning” måste vara den mest korkade jag läst på länge eller så undrar jag vilka hundar man egentligen åsyftar?

Inte kan det vara helt normala hederliga whippar i alla fall?

Att en whippet skulle kosta över 50.000 ”i drift” per år varav över 6000 kronor skulle gå till pälsvård måste vara rena skämtet även om undersökningen inte är gjord i Sverige.

Jag skulle vilja påstå att man kan hålla kostnaden för pälsvård nere till under hundralappen för just en whippet- ni anar inte hur långt en schampoflaska räcker till dessa sämskinn och något annat behöver de knappast.

Tvärt emot denna idiot-undersökning skulle jag vilja påstå att en whippet är otroligt billig i drift, de äter lite, är generellt friska och behöver som sagt verkligen ingen avancerad pälsvård.

Att man sedan KAN, observera KAN, det vill säga om man VILL, göra av med tusentals kronor på exklusiva, onödiga och knäppa grejer till sin hund är en helt annan sak men det gäller ju verkligen inte bara dessa djur utan så mycket annat här i livet.

http://www.mixr.se/husdjur/hundraserna-som-kostar-mest

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    tittade runt lite och det verkade ju inte vara någon direkt seriös tidning. Mina schäfrar kostar inte så mycket i drift som de påstår en whippet skulle göra och då räknar jag med försäkringar (DYR ras där) veterinärbesök och gammelhundens medicin, medlemsavgifter, kurser och annat. Plus att vi köper ett av de i särklass dyraste foder som finns på marknaden.
    Och jag tror bestämt att två schäfrar är dyrare i drift än en whippet 🙂

    Svara
  2. Anonymous

    Inte lägger jag ner 100 000 kronor på mina två whippar! Vilket det ju skulle bli då med två. :-/ Shampoo har jag inte ens köpt en flaska till mina två och då är de runt tre år. Dt shampoo som jag använder är ett som en av mina katter vann för många år sedan. Sedan badar jag inte mina älsklingar så ofta precis. Mat kostnaderna är inte så höga, och täcken, köper jag inte nya varje år inte, de får minsann ha sina gamla täcken. Leksaker finns det ju en del, män än har inget gått sönder så det blir inte många kronor per år.
    Ifrågarsätter verkligen om det stämmer här. Viss veterinärvård har det ju blivit, men inte mer än någon gång per år på dem tillsammans. Förutom vaccination förståss. Hundpensionat och hunddagis gör visserligen att kostnaden kan öka, men där är det ju ingen skillnad på raserna, utan mer var man lämnar dem och hur ofta.
    Tror de har räknat fel, eller så pjoskar de mer med dem där undersökningen är gjord.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Håller helt med dig Görel!
     
    Soyas hundleksaker har kostat typ 10-20 kronor styck, 2 av täckena under 100 kronor styck.
    BIA-bädd, koppel och annat smått och gott har också köpts billigt och är inte heller sådant som slits ut i första taget.
    En torrfodersäck för kanske 500 kronor varar i säkert 3-4 månader osv.
    Så jag tycker att det är otroligt billigt att ha whippet, i alla fall om man inte åker iväg på en massa tävlingar och utställningar.
    Det skulle väl i så fall vara det som skulle kunna kosta en hel del, framför allt om man åker på långväga tävlingar (bensin) och dessutom ska sova över på hotell eller dylikt.  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>