Onsdag- paus!

Idag får Archie ”äntligen” en vilodag- inte för att han kan påstå att han har behövt jobba livet ur sig på senare tid men jag tror ändå på små psykiska och/ eller fysiska återhämtningspauser (liksom omväxling i arbetet)  även om jag inte tycker att man behöver låta hästen vila HELT så ofta som en gång i veckan som de flesta ryttare verkar göra.
 
Detta (med HEL-vila en gång i veckan) görs nog mest för att ryttaren vill/ behöver vila- få hästar som ägs av ”normalryttaren” lär behöva återhämta sig så pass ofta- betänk att ridskolehästar, i alla fall på vår ridskola, ALDRIG har någon vilodag över huvud taget och de har ändå sadel på ryggen många fler pass i veckan än vad en häst hos en enskild ägare har.
 
Hade vädret varit bättre hade jag skrittat ut en timme eller så men just nu är snön inte alls den där puderlätta som tex var i helgen utan nu är den hård och med en hal yta efter att det töat och sedan frusit på igen.
 
Så utan broddar (min hovslagare har varit bortrest en längre tid) ger jag mig inte ut på någon nöjes-ritt när det här så här i marken- det får räcka med att Archie säkert har fullt upp med att stå och gå ordentligt i hagen.
 
Har redan premiärinvigt termobyxorna och vinterjackan som köptes igår och känner mig mycket nöjd liksom med mitt nya I-phoneskal som jag ångrar att jag inte köpte minst ett till av så billiga som de var :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>