Dagens (djurskydds)fråga

Är det bara jag som har noterat att det senaste året varit fullt/ fyllt av artiklar som handlar om människor som åtalats för djurplågeri, fått djurförbud osv?

Mina fråga eller snarare sagt fråg-OR är:

* Har antalet djurplågare ökat?

* Är det snarare så att djuplågarna inte ökat i antal men att de som finns uppmärksammas mer (dvs att medierna väljer att skriva om dom) ?

* Har resurserna för att upptäcka djurplågarna ökat?

Om svaret på den första frågan är JA är det så klart förfärligt men om de två andra frågorna kan besvaras jakande så finns det kanske hopp för framtiden?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    jag tror nog det uppmärksammas mer. Se bara hur populärt det är med ”animal cops” och liknande på tv.
    Tyvärr finns det även utrymme för en hel del godtycke för inspektörerna och reglerna tolkas olika mellan olika län. Min pappa är (som jurist) inblandad i ett djurskyddsärende och efter att ha hört på honom en stund är det rätt skrämmande vilka skillnader som finns. OCh vilket godtycke det kan vara mellan olika inspektörer.
    Resurserna har ju minskat sägs det ju, sedan det gick över från kommunerna till länsstyrelserna. DEt kan ju göra att de fall som gått FÖR långt (döda djur som ligger etc) hinner gå ännu längre än tidigare.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag får också känslan av att det är godtycke i många fall vilket kan bli hur tokigt som helst.

    Det kan inte alltid vara viktigare med en centimeter hit eller dit tex än hur djuren sköts i övrigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>